Ovo su savjeti pomoću kojih nećete morati prati svoju kosu svakodnevno, a dobri rezultati će vrlo brzo biti vidljivi

Mnogo je napisanih studija u vezi izučavanja ljudske kose, koje su na neki način pokazale da ukoliko često perete svoju kosu to može da napravi više štete za nju nego neke koristi.. Ukoliko često perete svoju kosu to utiče na veći proizvodnju masti u lojnim žlijezdama, a kada vidite da vam je kosa masna, onda je operete a tada samo sve vrtite u krug, a to je donekle i greška.

Danas smo za vas pripremili nekoliko savjeta koji će vam objasniti kako često da perete svoju kosu, , vjerojatno mnogo manje nego ste to do sada činili, a kosa će vam ipak izgledati fantastično.

Sve što trebate uraditi jeste da upratite samo nekoliko savjeta koje ćemo vam danas dati, a onda će sve biti jednostavno.”

Ovih stvari se trebate pridržavati:

Prije svega morate da pazite na svoju ishranu. da bi vaša kosa bila duže čišća morate da izbacite iz ishrane masnu i prženu hranu. To isto vrijedi i za unos šećera, bijelog hljeba, i hrane u konzervama.. Sve te namirnice treba da zamjenite voćem i povrćem, ali i mliječnim proizvodima. Jedite nemasno meso, orašaste plodove, a to će svakako smanjiti lučenje znojnih žlijezda koje vam i maste kosu.

Šampon koji treba da koristite je onaj za suhu kosu, kako bi se masni sjaj prekrio.Trebate podijeliti svoju kosu na nekoliko pramenova, a nakon toga trebate nanijeti na vaš korijen kose šampon za suho pranje. To ćete učiniti isto kao da nanosite lak za kosu, znači sa udaljenosti od nekih 20-30 cm

Pričekajte nekoliko minuta, a nakon toga počešljajte kosu kako bi upila tu masnoću. Šampon će napraviti zaštitni sloj i kosa će izgledati čista.”

 

 

 

Comments are closed.