Ovo su razlozi zbog kojih bi trebali voljeti Cristiana Ronalda, ma šta lično mislili o njemu: Zaista je veliki u mnogim stvarima (FOTO)

Cristian Ronaldo je zaista čudesna kombinacija čovjeka. On je i genije fudbala, humanista i milijarder. On je osoba koja čini stalno dobra djela, ali ga zbog njegovog fudbalskog znanja i pomalo egoističnog ponašanja na terenu mnogi i ne vole

Ipak, postoje neke stvri zbog kojih bi svi trebali da cijene Ronalda, bez obzira šta mislili o njemu.

Oglasi - Advertisement

  • Ronaldo je redovni davalac krvi, i već dugi niz godina donira i krv i krvnu plazmu. Zbog toga nikada nije uradio niti jednu tetovažu na sebi, jer se krv može donirati tek 6-12 mjeseci nakon što ste uradili tetovažu.

  • Mnogo vremena provodi u dobrotvornim akcijama, i trudi se da bude anoniman, ali novinari uvijek saznaju kada donira novac za neke operacije pojedinaca, ili kada daje novac za rekonstrukcije nekih objekata pa i cijelih gradova.

  • Nikada ne zaboravlja stare prijatelje a posebno ih voli darovati i pomagati ako njegovu pomoć zatrebaju. Posebno ne zaboravlja one ljude koji su mu pomagali u toku njegove karijere, posebno na njegovim počecima, pa je pojedinim ljudima znao poklanjati i čitave rezdencije, samo da im pokaže šta mu znače u životu.

  • Obožava svoju porodicu, i to je za njega temelj života. Za njega je pravi odmor kada je okružen svojom porodicom i to bi uvijek mijenjao za bilo kakav odmor na nekoj egzotičnoj destinaciji.

  • Uvijek je lak u komuniciranju sa fanovima, a nije lako svakome od njih posvetiti neko vrijeme, u stvari to je nemoguće, pa neki ostanu i razočarani. Ali Ronaldo uvijek nađe vremena da izađe iz svoga vozila ili autobusa da se malo fotografiše sa fanovima i da potpiše koji autogram.

  • Njegove kolege iz klubova u kojima je igrao, kao i iz reprezentacije kažu da je veoma duhovit i da je uvijek spreman za neku šalu, kao i za geg pred kamerama za neke TV emisije i slične stvari.

  • Voli fudbal više od novca i lak je za dogovor, ali ne voli kada ga se podcjenjuje. Toliko voli fudbal da je par puta rekao da bi ga igrao i besplatno, ako bi to okolnosti tražile od njega.

  • Veoma je osjećajna osoba i nije ga sram pokazati svoje emocije, ni kada je veseo, a ni kada je tužan

  • Pravi je sportista u svakome smislu, ne voli faulirati i uvijek je spreman pomoći svima na terenu u slučaju povrede, pa čak i ako je protivnički igrač u pitanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.