Ovo može biti životna prilika za sve muškarce koji nisu oženjeni: Vlada Islanda plaća 5.000 dolara ako oženite ove njihove žene

Island je mala europska zemlja, na njenome samome sjeveru, a kroz cijelo svoje postojanje je uvijek važila za bogatu zemlju. Upravo zbog toga Island nikada nije bio zainteresovan za ulazak u EU, mada surađuje sa svim zemljama iz EU, a potpisnik je i Šengenskog sporazuma.

Ova mala zemlja se prostire na površini od 103.000 kvadratnih kilometara, a broj stanovnika na Islandu je 345.580 stanovnika. Ono po čemu je Island posebno poznat su njegove prirodne ljepote, a nedavno se u medijima pojavila i jedna informacija o navodnoj ponudi islandske vlade prema muškarcima iz drugih zemalja.

Oglasi - Advertisement

Naime, na Islandu je populacija u stalnome padu, pa je zbog veoma niske stope prirodnoga naraštaja, te i zbog velikog broja ljudi koji se iseljavaju sa Islanda, pojavio se problem da je populacija ženskoga spola tri puta veća od muškog, a to je za ovu državu svojevrstan problem

.Iz toga razloga je vlada ove male države odlučila da privuče potecijalne neženje iz drugih zemalja Europe i svijeta i to na jedan veoma intersantan i jedinstven način. A pošto se o ovoj vijesti počelo raspravljati i na internetu, izgleda da su u svojoj namjeri i uspjeli.

Vlada Islanda je odlučila da novim, mladim, bračnim parovima pruži novčanu pomoć od 5.000 dolara, a to bi bila kao neka vrsta svadbenog poklona od islandske vlade, odmah nakon sklapanja braka.

Caka je u tome da ovaj bonus mogu ostvariti i strani državljani, tj. oni koji još nisu dobili status državljanina Islanda.

Na ovaj način Vlada Islanda pokušava da poveća populaciju ove zemlje, čija je ekonomija jedna od jačih u Europi.

Stoga, ako nemate neki problem sa hladnim vremenom, a niste oženjeni, možda je vaša svijetla budućnost baš na Islandu.

 

.

Comments are closed.