Ovo je Željko Komšić, novi/stari član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda: Kada u Hrvatskoj pročitaju ovo o njemu, neće im biti niti malo drago, a posebno Kolindi Grabar Kitarović

Željko Komšić je bosanskohercegovački političar i osnivač političke stranke koja se zove Demokratska fronta (DF) i kao kandidat ove partije, već je dva puta izabran za člana predsjedništva BiH, a poslije nedavno završenih izbora uskoro će krenuti i njegov treći mandat na ovoj poziciji. Pored toga od funkcija koje je obavljao, bio je u dva mandata načelnik sarajevske općine Novo Sarajevo, a bio je i veleposlanik BiH u Srbiji. Zadnje 4 godine je bio parlamentarac u skupštini BiH.

Oglasi - Advertisement

Rođen je 1964. godine u Sarajevu, otac Marko Hrvat, majka Danica Srpkinja je poginula tokom rata u Sarajevu. Željko Komšić se izjašnjava kao Hrvat, kršten je u katoličkoj crkvi, ali se kasnije deklarisao kao agnostik

Zbog ratnih zasluga dobio je najveće ratno priznanje u Armiji BiH, Zlatni ljiljan

Još prije čitavo desetljeće je Komšić izjavio da mu je nevažno to da je etnički Hrvat, da se on osjeća kao Bosanac i Hercegovac što je obrazložio izjavom kako ga zanima gdje se dijele ti certifikati za hrvatstvo da se prijavi.

Zadnja Komšićeva kampanja je izgledala kao da želi da odbije sve hrvatske birače, pa je tako još u julu optužio predsjednicu Hrvatske za ustaštvo, kao i za fašističku politiku HDZ-a Hrvatske koja se vodi dugi niz godina spram Bosne i Hercegovine.

Optužio je tada Komšić Kitarovičku i za etničku i rasnu diskriminaciju, a dokaz za to je, po Komšiću i kako Hrvatska danas izgleda sa svojom unutrašnjom i vanjskom politikom, i kako je vide u regiji, ali i u zemljama EU.

Vidjet ćemo kako će sve to izgledati u trećem mandatu Željke Komšića, a vjerujemo da neće biti nezanimljivo, jer u BiH ništa nije nezanimljivo.

 

 

 

 

Comments are closed.