Ovo je najjači domaći lijek za one koji imaju probleme sa prostatom: Pomogao mnogima koji su ga koristili (RECEPT)

Kada su u pitanju upalni procesi ova biljka je postala veoma popularna i cijenjena, a posebno kada su problemi muškaraca u pitanju, pogotovo problemi sa prostatom. Radi se o biljci koja se zove vrbovica.

Ova biljka se također pokazala kao veoma djelotvorna kod liječenja bolesti bubrega, te za uklanjanje bakterija iz cjelokupnog mokraćnog sistema, kao i iz mokraćnog mjehura.

Oglasi - Advertisement

Čaj od vrbovice je postao veoma popularan napitak među muškarcima, posebno kod onih koji imaju više od 40 godina, mada je preporuka da i mlađi muškarci konzumiraju ovaj čaj s vremena na vrijeme.

Ljekovitost vrbovice je poznata već dugi niz godina, a prvi podaci o korištenju vrbovice u liječenju nekih bolesti potiču još iz 12 vijeka, a koristila se i u vojne medicinske svrhe u Njemačkoj, Rusiji, a Indijanci su od vrbovice pripremali čaj koji im je pomagao kod problema sa zatvorom, kao i kod tvrde stolice sa kojom najčešće imaju problema mala djeca.

Spada u red divljih biljaka, a može se naći na prostorima sjeverne Amerike, kao i na prostorima središnje i istočne Europe. Vrbovica u sebi sadrži bioflavonoid koji je veoma bitan jer u sebi ima antioksiditivno svojstvo koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, kao i u borbi protiv stanica raka.

Problemi povećane prostate se javljaju zbog hormonskih promjena u tijelu muškaraca koji imaju više od 40 godina, tada se smanjuje razina testosterona u krvi, povećava se razina drugih hormona, a kao rezultat tih hormonskih promjena dolazi i do problema abnormalnog rasta prostate.

Listovi vrbovice se zbog svoga ljekovitog svojstva mogu koristiti i kod nekih kožnih oboljenja u vidu toplih obloga, kod neugodnih čireva na koži, kod liječenja ekcema. Kod nas se do sada i nije koristila toliko, ali vjerujemo da će se i to vrlo skoro promijeniti.

Comments are closed.