Ovo je istina: Ovo su razlozi zašto su Dejan i Saša Matić ostali bez vida još dok su bili bebe

Malo je onih koji nisu čuli ili ne znaju ko su popularna braća i pjevači Saša i Dejan Matić. Svi koji slušaju njihovu muziku znaju i za njihov hendikep, tj. da su obojica slijepi, ali malo ko zna koji su pravi razlozi zašto su obojica braće oslijepila.

Braća blizanci Dejan I Saša Matić su rođeni u aprilu 1978. godine, rođeni su kao zdrave bebe u svome rodnom Drvaru, ali pošto su rođeni ranije od planiranog morali su biti prebačeni u bolnicu u Zagreb da bi tamo neko vrijeme proveli u inkubatoru da bi ojačali.

Iz nikada utvrđenih razloga obje bebe su nakon nekoliko dana u inkubatoru oslijepile, ali u nesreći se našlo i malo sreće pa je taj hendikep barem donekle nadoknađen velikim muzičkim talentom kod obojice, tako da su s vremenom i Saša, a i Dejan postali jedni od najpopularnijih folk izvođača sa ovih prostora.

I sam Saša i Dejan su dosta često dolazili u situacije da ih novinari pitaju o tom njihovom hendikepu i da li znaju razloge zašto se sve to desilo, a novinari u svome neznanju i neinformiranosti dosta puta postavljaju veoma nezgodna pitanja na koja ova braća dosta često i ne znaju šta bi odgovorila.

Pa je tako u jednoj TV emisiji jedan voditelj upitao Sašu Matića da li je istina da ne želi operirati oči zbog svoga brata Dejana, mada postoji šansa da sa operacijom Saša povrati vid jer su oštećenja kod njega manja nego kod Dejana, na šta je Saša odgovorio da prosto nema nikakvoga govora o tome, i da su to samo pusta naklapanja, kao i da obojica imaju takva oštećenja da povratak vida nije opcija ni u kome slučaju za bilo koga od njih dvojice.

Sudbina se na veoma težak način poigrala sa ovom dvojicom braće, ali opet, na nekoj drugoj strani, mada to vjerojatno nije neka utjeha, dala im je glas i muzički talent zbog kojih su najpopularnija braća na Balkanu barem što se folk muzike tiče.

Comments are closed.