Ovo je do sada svima bio nepoznat detalj: Novak Đoković je jedini Srbin koji je Putinu rekao ”NE” (FOTO)

0

Poznato je da je Vladimir Putin, kao predsjednik Rusije jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu i da malo ko smije njemu da odgovori nešto i da mu napravi nešto što njemu ne odgovara. Sa druge strane srpski teniser Novak Đoković je trenutno najbolji teniser na svijetu , a ujedno je i jedan od najboljih sportista svijeta, i on je jedan od rijetkih koji je Putinu rekao ”ne”.

Naime, Novak je odbio poziv ruskoga predsjednika da sa njim prisustvuje jednom hokejaškom meču između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, i to na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju, 2014. godine.

Oglasi - Advertisement

Tu je situaciju novinarima svojevremeno objasnio Srđan Đoković, Novakov otac.

Kako je Srđan ispričao, Novak je tada igrao svoj turnir u Dubaiju, te nije nikako mogao da bude prisutan na hokejaškoj utakmici i tada je baš bio prezauzet jer je bio u misiji da ponovo postane prvi igrač svijeta što je prošle godine i ostvario. Sam Srđan je priznao da je samo jednom bio u Moskvi i to kada su se igrali mečevi Devis kupa, a ujedno bi sa svojom ženom volio da posjeti još neke gradove u Rusiji kao i svoga starog prijatelja Genadija Timošenka.

Srđan je i objasnio zašto bi volio da posjeti svog velikoga prijatelja. Naime Timošenko je Srđanu Đokoviću spasio život prije nekoliko godina kada mu je sredio prevoz avionom u Monako, da bi tamo imao operaciju jer je postojao veliki rizik da izgubi život jer je zbog nekih komplikacija sa zdravljem dobio sepsu. Da nije bilo brze Timošenkove reakcije i da se čekao samo još koji dan, Srđan bi sigurno izgubio svoj život.

Novak je poslije odbijanja Putinovog poziva te godine osvojio Wimbldon, a to mu je tada bila 7 Grand Slem titula, da bi ove godine došao do svoje 15 titule osvojivši Australian Open.

 

 

 

 

 

Leave A Reply