Ovo je brzi test inteligencije za sve vas: Morate odgovoriti na pet pitanja za manje od pet sekundi po pitanju, inače se trebate zabrinuti

Mnogi od nas vole mozgalice i pitanja i zadatke u kojima možemo malo da napregnemo naše sive moždane ćelije i pokažemo sami sebi, ali i drugima naše opšte znanje ali i inteligenciju.

Ovdje za vas imamo pet pitanja na koja morate da odgovorite što brže, ali bez ikakve pomoći i gledanja u odgovore, koje ćemo vam dati na dnu teksta.

Oglasi - Advertisement

Da li ste spremni da provjerite svoju inteligenciju? Izvolite.

1. pitanje

Učestvujete u trci. Prestigli ste osobu koja je na drugom mjestu! Na kojem ste vi mjestu?

2. pitanje

Da biste odgovorili na drugo pitanje, nemojte razmišljati toliko dugo kao kod prvog pitanja. Ako u trci prestignete posljednju osobu, onda ste …?

3. pitanje

Vrlo zeznuta matematika! Ovo morate riješiti bez digitrona ili olovke. Uzmite 1.000 i dodajte 40. Sad dodajte još 1.000. Sad dodajte 30. Dodajte opet 1.000. Sad dodajte 20. A sad dodajte još 1.000. Sad dodajte 10. Koliko je to ukupno?

4. pitanje

Marijin otac ima 5 kćerke: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Kako se zove peta kćerka?

5. pitanje

Nijema osoba želi kupiti četkicu za zube. Kako će to učiniti? Imitirajući pokrete pranja zuba, uspijeva prodavaču objasniti što želi. Ako slijep čovjek želi kupiti tamne naočale za sunce, kako će to objasniti prodavaču?

 

Odgovori:

1. Ako ste odgovorili da ste prvi, niste u pravu! Ako prestignete drugu osobu i zauzmete njeno mjesto, onda ste drugi!

2. Ako ste odgovorili da ste pretposljednji, onda ponovno niste u pravu. Kako možete prestići posljednju osobu?

3. Jeste li dobili 5.000? Tačan odgovor je 4.100. Ne vjerujete? Provjerite digitronom!

4. Nunu? Ne! Naravno da ne. Njeno ime je Marija. Pročitajte pitanje ponovno.

5. Pa, riječima. Jednostavno!

Da li da se zabrinete ili ne. Ako ste sa ovim pitanjima imali probleme, onda mjesta za zabrinutost zaista ima. Vjerovatno ste idealni za posao političara.

Comments are closed.