Ovo bi svaki roditelj trebao znati: Ove stvari nikada ne biste smjeli zabranjivati svojoj djeci

Biti roditelj nikako nije lako. Nije to bilo ni nekada, a nekako u ova današnja, divlja vremena , biti roditelj je posebno teško.

Nekada, pojedini roditelji, iz najbolje namjere, znaju da naprave neke kardinalne greške kod vaspitanja svoje djece, a da nisu ni svjesni toga.

Oglasi - Advertisement

Upravo zbog toga, da se ne biste kajali malo kasnije u ovome tekstu vam donosimo listu stvari koje nikako ne biste smjeli braniti svojoj djeci, ako želite da imate sa njima korektan odnos i ako želite da napravite od njih karakterne ličnosti

  • Nikada im ne zabranjujte da vam postavljaju pitanja, ili nekim drugim starijim ljudima iz vašega okruženja. Jasno nam je da se možete lako umoriti od svih tih silnih pitanja, ali radoznalost i želja za znanjem je veoma bitna i ne treba da se tako nešto spriječava. Jer ako svome djetetu budete branili kao malima da pitaju i da traže odgovore, opasnost je da u starijim godinam im više ništa neće biti zanimljivo, upravo iz straha da pitaju.

  • Nikako im ne zabranjujte da se raduju, da se nasmiju glasno, da pjevaju, bez obzira u kojim se okolnostima nalazili, jer to oslobađa njihov duh, obogaćuje im maštu i pravi ih osobama sa kojima svako želi biti jer šire pozitivnu energiju.
  • Pustite ga od malih nogu da se bori za sebe, pa makar to značilo i neke sitnije konflikte za djecom njegovoga uzrasta.
  • Ne branite mu pokazivanje emocija, jer je sasvim normalno i da dijete zaplače, i ne govorite mu da su suze slabost, jer to one nisu.

  • I vi sami ponekad napravite grešku, pa stoga ne govorite nikada svome djetetu da je nesposobno jer je napravilo neku grešku. Niko se nije naučen rodio, a i na greškama se neke lekcije najbolje nauče.

 

 

 

 

 

 

?

Comments are closed.