Ove stvari nikada ne biste trebali dijeliti sa drugima, pa čak ni sa svojim najbližim i najmilijim: Posljednja stvar nas je posebno iznenadila (FOTO)

Postoje tako neke stvari, predmeti, pa čak i namirnice koje nikada ne bi trebali posuđivati nekome drugome. Za muškarce je poznata da se kola i žena nikome ne posuđuju, ali ta šala se može prenijeti i na neke druge stvari.

Svi znamo da se četka za kosu ili četkica za zube ne dijeli sa nikim, ali postoje i neke druge stvari koje ni u kome slučaju ne bi trebali dijeliti. Savama dijelimo cijeli popis stvari koje ne smijete dijeliti sa drugim osobama.

Idemo od zadnje prema prvoj

8. Sjaj za usne i ruž za usne

Prijateljica vam je došla na noćenje, ali je zaboravila svoju šminku . Vjerojatno je u redu posuditi joj ruž? U stvari, to nikako ne biste trebali raditi, jer se bolesti poput herepsa veoma lako mogu prenijeti dijeleći ruž za usne, ili sjajem za usne, pa čak i sa labelom

7. Slušalice

Ovo prije svega nije nikako higijenski, i samo uvidite da na taj način dijelite svoj vosak iz ušiju sa svojim prijateljem i obrnuto. Grozno, zar ne ?

6. Kopče i uvijači za kosu

Ove predmete nikako ne treba da dijelite sa drugom kosom, iz istih razloga kao i ruž, jer se nikada ne zna kakovo oštećenje ili eventualno oboljenje koje se možda i prenosi ima vaša prijateljice na svome tjemenu, ili čak i u kosi. Pomislite samo na uši i vaške i mnogo toga će vam biti jasnije.

5. Dezodoransi

Ovdje se viša misli na stickove, jer na taj način dijelite sve ono što ima ispod pazuha vašega prijatelja ili prijateljice, a to ne može biti nešto bez čega baš i ne možete.

4. Peškiri

Svako treba da ima svoj peškir i to je pravilo od kojega se ne odustaje. Posebno u tome trebaju biti oprezni oni koji ionako imaju osjetljivu kožu lica, jer na taj način, mogu biti izloženi raznim kožnim infekcijama i drugim upalama kože.

3. Manikura i kozmetički pribor

Na ovaj način se veoma lako mogu prenijeti neke bakterije ili gljivice, tako da vam nokti vrlo lako iz lijepog izgleda mogu preći u zabrinjavajući izgled.

2. Dodaci za njegu kože

Isto vrijedi kao i ruž za usne

1.Kućne papuče

Kao prvo nije higijenski, a kao drugo, veoma lak način za prenošenje gljivica na noge i na nokte na nožnim prstima

Comments are closed.