Ovako izgledaju svjetske i regionalne zvijezde prije i poslije fotošopa: Više ih nikada nećete gledati istim očima (FOTO)

Više nije tajna da se mnoge svjetske a i regionalne zvijezde šou biznisa i estrade služe fotošopom da bi popravili neke svoje fotografije i uklonili nedostatke. Mada, vjerovatno bi mnogi od vas bili veoma iznenađeni kada bi saznali koliko daleko pojedine zvijezde idu u uljepšavanju svoga izgleda na fotografijama.

Stoga, kada sljedeći puta se pogledate u ogledalo i kroz glavu vam prođe da niste dovoljno lijepi i zgodni, samo se prisjetite ovih fotografija koje dijelimo sa vama u ovome tekstu.

Na domaćoj estradi je fotošop itekako popularan, a zvijezda koja ga zasigurno najviše koristi je Jelena Karleuša koja je zbog toga često i meta prozivki i mnogi joj zamjeraju na tome.

Ono što je svakako razlog velikom povećanju upotrebe fotošopa i raznih filtera je Instagram i objave na ovoj društvenoj mreži, a i sam Instagram raznim aplikacijama omogućava svojim korisnicima određena uljepšavanja, a uz neke opcije mijenjanja boja, svjetlosti i kontrasta, fotografije moraju biti savršene.

Mada sve to fotošopiranje najviše upražnjavaju mladi ljudi, i stariji korisnici žele, makar prepravljenim fotografijama da vrate mladost ili barem na taj način da uspore starost. Vjerovatno se takvom mišlju vodi i Jelena Karleuša, a i većina svjetskih i regionalnih zvijezda, pa na taj način žele da prikriju nedostatke, bore i celulite, a prikažu se mladoliko i u naponu snage.

Sve u svemu, ovo je postalo pravo pomodarstvo među zvijezdama, a li to pomalo utiče na obične ljude i na njihovo samopouzdanje, koje će svakako biti veće kada vide razliku u izgledu nekih zvijezda prije i poslije fotošopa. Razlika je očigledna.

 

Comments are closed.