Ovaj otac se svaki dan borio da bi njegove kćerke imale sve uslove za školovanje: Ali nikada im nije htio reći šta zapravo radi (FOTO)

Mnogi roditelji će učiniti sve da ispune svaku želju svoje djece, pa makar to značilo veliku žrtvu i odricanje za njih. Mnogi roditelji su pravi heroji, a da mnoga djeca i nisu svjesna šta su sve oni bili u stanju da urade, samo da bi oni imali sretno djetinjstvo i da bi izrasli u dobre i poštene ljude, školovani i sa poslom.

Stoga, potomci, budite strpljivi u odnosima sa svojim roditeljima, jer vjerojatno niste ni svjesni gdje bi bili sada da vam nije njih.

Oglasi - Advertisement

Tako i fotograf G.M.B. Akash iz Bangladeša koji kao posao ima da fotografiše ljude na raznim stranama i da donosi priče o njima, donio je i ovu priču, koju je podijelio na društvenim mrežama.

Radi se o ovome čovjeku sa fotografije, koji je jedan požrtvovani otac koji je, iako siromašan, izbori da njegove kćerke imaju sve mogućnosti za dobro i kvalitetno školovanje. Mnogi od nas su se kao klinci i omladinci znali žaliti na to što moramo ići u školu i ne sluteći kolika je to u stvari privilegija i da nije svako u mogućnosti da se školuje.

Međutim, ovaj ponosni otac je radio svoj posao, za male pare i školovao svoje kćerke, ali one nikada nisu znale čime se njihov otac bavi, a on im nikada to nije htio reći.

On je bio čistač na ulicama Bangladeša, ponižavan i omalovažavan od mnogih, ali je pošteno radio svoj posao. Na kraju svakoga radnog dana bi išao u javno kupatilo i tamo se prao da njegove kćerke ne bi osjetile smrad i prljavštinu na njemu, da na taj način ne saznaju koji posao obavlja.

Svaki novčić je ulagao u školovanje svojih kćerki, ali je zapao u veoma tešku situaciju kada mu se starija kćerka trebala upisati na fakultet, a nije imao dovoljno novca za to. Tada je uvidio koliko prijatelja zaista ima i koliko ljudi poštuje sve ono što on jeste i za šta se zalaže.

Njegove kolege su se odrekle svojih dnevnica na nekoliko dana i sedmica, a neki su čak i preskakali obroke, da bi ovaj čovjek skupio dovoljno novca za upis svoje kćerke na koledž.

Na kraju su obje njegove kćerke upisale fakultete, završile ih, zaposlile se, osnovale svoje porodice, i sada one pomažu svoga oca da više nikada ne mora raditi posao koji je radio za vrijeme njihovoga školovanja.

 

 

Comments are closed.