Ovaj detalj je malo ko vidio, ali sada se sve zna: Odbojkašice Srbije oduševile cijeli svijet jednim gestom kojim su pokazale kakve su veličine (FOTO)

Svima je već poznato da su reprezentativke Srbije prvakinje svijeta u odbojci. One su u finalu savladale favorizirane Italijanke poslije pet odigranih setova.

Reprezentativke Srbije su na taj način ispisale novu stranicu istorije srpskoga sporta i odbojke, tako što su po prvi puta postale prvakinje svijeta i spriječile Italijanke da tako nešto naprave po drugi puta u istoriji.

Bila je to utakmica, što se ono kaže , za infarkt, sa mnogo preokreta, da bi na kraju više snage, ali i znanja i želje imale djevojke i Srbije i zasluženo pobijedile

Slavlje igračica na terenu je bilo fantastično jer svakoj od njih je to vrhunac karijere i bolje od toga ne može, ali mnogima je koji su gledali dodjelu medalja i pehara promakao jedan detalj u slavlju igračica Srbije koji pokazuje i njihovu drugu stranu, onu ljudsku, drugarsku.

Tokom cijelog turnira selektor Srbije Zoran Terzić je imao problema sa zdravstvenim biltenom igračica i sa povredama pojedinih igračica. Većina njih su uspjele da odrade sve do kraja i da donesu titulu, ali takve sreće nije bila mlada odbojkašica Bojana Milenković koja je u već prvoj fazi turnira doživjela tešku povredu koljena, pa je morala napustiti prvenstvo da bi malo kasnije, uspješno operisana u Rimu.

Ali njene suigračice je nikako nisu zaboravile , pa je plavi dres sa Bojaninim prezimenom cijelo vrijeme slavlja na terenu išao od igračice do igračice što je oduševilo cijelu srpsku javnost a i javnost svijeta je ostala oduševljena gestom srpskih odbojkašica.

One su tim gestom jasno dale do znanja da je Bojana svo vrijeme sa njima i da nisu zaboravile njen veliki udio u osvajanju zlatne, svjetske medalje.

 

 

 

Comments are closed.