Ovaj apel se širi društevnim mrežama: Ključevi od kola vam mogu spasiti život i postoje mnogi razlozi zašto ih stalno trebate imati uz sebe (FOTO)

0

Nekada vam neki savjeti ili iskustva drugih ljudi mogu zaista mnogo pomoći u životu  , pa čak i spasiti život, pa je stoga dobro slušati i upijati neka tuđa iskustva, kao i savjete jer se nikada ne zna kada će vam zatrebati.

Vjerojatno nikada niste ni pomislili da vam vaši ključevi od kola mogu pomoći na više načina u različitim situacijama, pa vas tako mogu spasiti od  provalnika u kuću.

Sve je krenulo sa apelom momka koji se Zove Brajan Silva, i koji je taj apel objavio na društvenim mrežama, a koji je u svom apelu naveo kako svako treba da ključeve svoga automobila drži kraj sebe, čak i kada spava, jer u slučaju da ispred kuće, ili u kući začujete čudne zvuke, treba samo da pritisnete dugme za alarm koji se nalazio na vašem ključu.

Alar na autu će se po pritisku pokrenuti, te će se sirena početi oglašavati i svirati će sve dok je vi sami ne ugasite ili dok se baterija na potroši, a to je sasvim dovoljno vremena da se uzbuni komšiluk, a i sam provalnik da se zbuni, a na ovaj način čak ne morate ni da instalirate alarm u svojoj kući ili stanu.

Ovo ne morate da primjenjujete samo kada ste u kući, već isti sistem možete da koristite i ako vas neko napadne na parkingu i želi da vas opljačka.

Brajan kaže da je njegovo iskustvo bilo to da je imao srčani udar, i da je sa alarmom privukao pažnju komšija koji su shvatili da nešto nije u redu, pa su pozvali policiju, a oni su po dolasku na lice mjesta, kada su vidjeli da Brajan nije dobro, pozvali Hitnu pomoć koja je Brajanu spasila život.

 

 

Leave A Reply