Ova žena više od 40 godina nije bila kod doktora, a sve zbog recepta koji pojačava imunitet organizma (RECEPT)

Došao je zimski period, ili je tu na vratima, a mnogi od nas tada su veoma skloni padu imuniteta i čestim razboljevanjima, prehladama i gripama.

Jedna žena je slučajno došla do saznanja o jednome receptu koji pojačava imunitet i odlučila je da ga isproba. To je bilo prije nekih 40 godina, a od tada ta žena više nije išla kod ljekara.

Oglasi - Advertisement

U pitanju je u stvari jedan prirodan lijek protiv prehlade, koji će vam pomoći da smirite vaše grlo, a zatim i da ga potpuno izliječite.

Ovaj lijek također pomaže i kod glavobolja i migrena koje se javljaju kod prehlada, a i odličan je za kašalj. Veoma ga je lako napraviti, a nema ni gadan ukus već e veoma ukusan. Sastojci koji su vam potrebni za spravljanje ovoga lijeka su veoma lako dostupni.

Ono što vam je potrebno za ovaj recept je : šećer, voda, limun, đumbir, karanfilić, i šećer u prahu.

Priprema ide na sljedeći način: U jednu šerpu stavite jednu šolju vode i šećera. Na to dodajte sok od pola limuna i jednu kašiku meda, đumbira i usitnjeni karanfilić. Sve to stavite na šporet i mješajte dok tečnost ne prokuha. Zatim smanjite temperaturu i tako miješajte još jedno 15 do 20 minuta.

Punu šolju šećera i jednu šolju vode stavite u šerpu. Dodajte sok od pola limuna i kašiku meda, đumbir i usitnjeni karanfilić. Stavite na šporet i miješajte dok ne prokuha, a zatim smanjite temperaturu i tako miješajte 15-20 minuta. Na kraju treba da dobijete smjesu koja je gusta i tamna kao sirup. Kada se sve malo ohladi, na pleh stavite papir za pečenje, a zatim sa kašikom napravite od smjese kao male bombone. Kada se nakon 20 minuta te bombone ohlade, pospite malo šećera u prahu po njima.

Đećer je potreban da se bombone ne lijepe jedna za drugu kada ih stavite u zajedničku posudu.

I tako imate prirodne bombone koje će vam itekako pomagati u sezonama prehlada i gripa. Možete ih samo pojseti, tj cuclati, a možete ih i otopiti u vrućoj vodi i tako popiti.

 

 

 

 

Comments are closed.