Ova žena ima 80 godina, a izgleda barem 30 godina mlađe: Hrani se na način 70-20-10, i niti jedan dan ne propusti da uradi ovo (FOTO)

Ova žena  koja se zove Filomena Varihej, ima, vjerovali ili ne 80 godina, četvero djece, a izgleda barem 30 godina mlađe, ako ne i više od toga.. Kada se odmara na plaži ili uz bazen, sa ponosom nosi bikini i niko ne može da vjeruje da ima toliko godina sa takvim savršenim izgledom.

Ona sama kaže da se svako jutro budi sa osjećajem da ima neku svrhu u tome danu, ali i da je blagoslovljena talentom i energijom, te željom da pomaže drugima koliko je to moguće, tako da i oni budu sve ono što je ona. I kako kaže mnogo je zahvalna na svemu tome.

Ona je u svojoj knjizi koja se zove ” Secrets of the World’s Healthiest People” napisala da postoje tri ključne tajne koje su joj pomogle i koje su je održale u sjajnoj formi.

1. Sljedite način ishrane 70-20-10

To znači da se hranite sa 70% voća povrća i žitarica, 20% da su proteini, a 10% da budu masti. Ona priznaje da ima dosta posla oko pripreme hrane i dosta sjeckanja, ali da se trud isplati

2. Trčite

Kada joj je kćerka dobila sportsku stipendiju morala je u okviru treninga da svakodnevno trči pa joj se na njen poziv pridružila i Filomena. Filomena je došla u takvu formu da se redovno prijavljivala na utrke do 5 kilometara i u razdoblju od 45 godine pa do 75 godine je redovno osvajala zlato u svojoj kategoriji.

3. Budite zahvalni

Svakoga dana, po Filomeni treba da budemo zahvalni na onome što imamo, i na onome što jesmo jer je veza tijela i uma veoma bitna i važna, ali i jasna i ta veza svakako može pomoći da ostanete u formi i da se uvijek dobro osjećate tako da vam i bikini u osamdesetoj godini može veoma dobro stajati.

 

Comments are closed.