Ova prirodna pasta za zube će vas naprosto oduševiti: Potrebno je samo da pomiješate ove sastojke i da ih upotrebljavate kao i kupovnu pastu

Jedno od velikih prirodnih čuda je svakako kokosovo ulje, koje je izvrsno za održavanje i poboljšanje zdravlja zubi, a mnogi zdravstveni stručnjaci ovo ulje preporučuju i kod problema sa respiratornim organima, kod srčanih problema, demencije, jer sve ove bolesti mogu da uzrokuju loši zubi, a kokosovo ulje dobro utiče na zube.

Snažna antibakterijska svojstva koja posjeduje kokosovo ulje, sprječavaju razmnožavanje i rast bakterija u ustima te poboljšavaju zdravlje cijele usne šupljine.

Loši zubi i kod odraslih, a i kod djece su rezultat postojanja Streptococcu mutants bakterije koje stvaraju kiselinu a od šećera ta bakterija dobija energiju. Višak kiseline uništiva minerale u strukturi zuba i tako zubi propadaju.

Kupovne paste sadrže triclosan, fluorid, natrijev lauril sulfat i umjetne zaslađivače poput aspartama koji funkciju našeg endokrilnog sistema ometaju pa uzrokuju ozbiljne zdravstvene problem.

Zbog svega toga je dobro koristiti neke alternativna sredstva za očuvanje zuba.

Najbolje bi bilo da isprobate ovu pastu koja se dobija od kokosovog ulja, a vjerujemo da ćete biti zadovoljni rezultatima

Sastojci koji su vam potrebni za ovu pastu su: pola šoljice kokosovog ulja, 2-3 kašike sode. malo paprene metvice, i 15-30 kapi esencijalnog ulja od limuna.

Priprema ide na sljedeći način:

Potrebno je da sve ove sastojke samo pomiješate dok ne donijete masu koja je slična pasti za zube. Sve što trebate je da ovu pastu koristite na isti način na koji biste koristili i kupovnu pastu i vidjet ćete da će se prvi rezultati u vidu bjeline zubi i njihove estetike pokazati već nakon nekoliko dana. Vjerujemo da vam kupovne paste za zube više neće padati na pamet.

Comments are closed.