Ova je fotografija fascinirala cijeli svijet: Tek sada se ustanovila prava istina o njoj i mnogi su ostali razočarani (FOTO)

U današnje vrijeme visoke tehnologije, pametnih telefona i društvenih mreža svi imaju potrebu za nekih pet minuta slave i zanimljivosti, pa tako skoro svi rade neke stvari da bi privukli pažnju na sebe, a za to svakako koriste društvene mreže i objave na njima.

Jedan od popularnijih načina privlačenja pažnje, još ako ste ovisnik o adrenalinu i volite ekstremne sportove je svakako da sve to iskoristite da biste postali zanimljivi mnogim ljudima na svijetu, a posebno onima koji vas pomno prate na društvenim mrežama. Najbolji način je da napravite fotografije sa vaših raznih poduhvata, koje ćete svakako podijeliti na društvenim mrežama.

Oglasi - Advertisement

Tako nešto je radio i jedan brazilski fanatik iz područja fitnesa, čije je ime Luis Fernando Kandela, koji je na društvenim mrežama podijelio seriju svojih fotografija koje su mnoge ostavile bez daha.

Na tim fotografijama on visi sa litice, pa se na prvi pogled sve čini kao veliko oličenje sirove snage, a mnogima se zavrti u glavi od same pomisli da se nađu u takvoj situaciji. Luis je na taj način postao inspiracija i za mnoge druge ljude koji su također poželjeli da naprave istu ili slični stvar i snime fotografije o svojim poduhvatima.

Ipak, mnogo puta je dokazano da ne treba vjerovati svemu što se pojavi i može se vidjeti na internetu, a posebno ne fotografijama iza kojih se može kriti neka sasvim druga istina.

Ova litica jeste na nadmorskoj visini od 274 metara, ali ispod nje , samo pola metra dalje se nalazi plato, na koji se može sigurno skočiti, tako da sve ekstremne priče padaju u vodu.

Luis je prvi usavršio ovaj trik sa lokacijom i fotoaparatom. a sve što je potrebno je naći savršeni ugao koji će pokazati jednu priču, dok je stvarna priča nešto puno drugačije i bezazlenije i niti malo opasno.

U stvarnosti to izgleda mnogo drugačije, a vidite i sami da desetine ljudi čeka na red da bi napravile famoznu fotografiju koje će na društvenim mrežama da pokažu njihovu ludu hrabrost u koju će naivni i povjerovati.

 

.

.

Comments are closed.