Ova fotografija je zgrozila i podijelila cijelu Srbiju: Muškarac upao u sobu svoga sina poslije njegove prve bračne noći i pohvalio se na društvenim mrežama sa ovim (VIDEO/FOTO)

Neki narodi i ljudi veoma drže do tradicije, pa čak i kada odu u bijeli svijet i dalje se drže toga i sve im je to veoma važno u životu.

Tako je nekako i sa vjenčanjima koja u različitim krajevima imaju i različite običaje i tradicije, ali nekako je za mnoge ljude važno, da mladenka prije nego li uđe u brak nije imala seksualna iskustva.

Oglasi - Advertisement

Tako je i ovaj gospodin, koji je prije nekog vremena postao i svekar sa ponosom objavio jednu fotografiju na društvenim mrežama, kojom je pokazao koliko je sretan zbog vjenčanja svoga sina.

Ovaj gospodin je već dugo vremena u inostranstvu, živi i radi u Americi, ali ipak i dalje drži do nekih običaja iz krajeva u kojima je rođen, kao i do tradicije tih krajeva.

On je poslije prve bračne noći svoga sina i snahe, dok su njih dvoje bili van svoje sobe, ušao u istu i napravio ovu fotografiju, koju je objavio na društvenim mrežama.

Ispod fotografije je ponosni svekar napisao i status:

” E, ovo je bogatstvo! Moja snaha čista poput zlata došla”.

Fotografija i status su dočekani različito. Dok jedni čestitaju svekru na takvoj snahi kakvu je danas teško naći, drugi su zgroženi da još uvijek neko drži do tako primitivnih običaja u kojima je žena samo predmet i mora biti čista prije braka, dok muškarac može biti kakav želi.

Ovaj običaj i potiče iz nekih davnih , primitivnijih vremena, kada se vjerovalo da nevjesta koja nije nevina donosi zlo u kuću u koju se udaje, da zbog toga umire stoga, propadaju usjevi, dom postaje siromašan, umiru članovi porodice i ne rađaju se novi

Ženska djeca iz tog razloga su se vaspitavala da svoju nevinost sačuvaju do bračne postelje, a grupa žena obavezno nakon prve bračne noći, pred zaruke ili prije samog čina prve bračne noći, utvrđivala nevinost snajke.

 

Comments are closed.