Ova djevojka je uspjela da prevari cijeli svijet: Ujutro je prosjakinja, dok se navečer pretvara u nešto sasvim drugo (VIDEO)

Prosjaci i beskućnici su na žalost normalna pojava širom svijeta, i nekako, barem u ovim našim krajevima je sve više onih koji se odaju prosjačenju iz raznih razloga.

Neki to rade iz stvarne potrebe da barem nešto zarade tokom dana, jer im životna i ekonomska situacija u kojoj se nalaze nije niti malo dobra, dok opet, sa druge strane postoje čitave kriminalne grupa i organizacije koje koriste malu djecu ili starije i invalidne osobe da bi se bi priskrbili novčanu korist, dok sve te prosjake i beskućnike tretiraju kao robove koji nemaju nikakva prava, i dobijaju tek toliko da bi i sljedeći dan došli na posao.

Oglasi - Advertisement

Prolaznici dosta često znaju takvim ljudima i udijeliti pokoju paru, a izračunato je, da ako prosjak izabere dobru lokaciji, da dnevno može da dobije i do 50 donacija, a koje u prosjeku iznose oko 30-50 eura.

Međutim ima tu i drugačijih slučajeva, pa je ekipa jedne Njujorške televizije, nakon višednevnog istraživanja razotkrila jednu prosjakinju, odnosno ko je i šta je ona.

Ona je po danu prosjakinja koja hoda najelitnijim ulicama Njujorka, po petoj aveniji gdje su najskuplje prodavnice od poznatih svjetskih brendova. Ljudi koji hodaju tim ulicama su često imućni ljudi, pa tako, ova prosjakinja samo za jedan sat zna da dobije po 50 donacija, što mnogi ne mogu da dobiju ni za jedan dan.

Međutim, kada ova prosjakinja završi svoj ”0radni dan” ona odlazi do obližnjeg restorana , gdje se presvlači i pretvara se  u super sređenu djevojku koja sjeda i vozi luksuzni automobil. Štake joj tada više nisu potrebne, a spremna je da i sama kupuje u nekim brendiranim prodavnicama. Kada su je novinarske ekipe dan kasnije susrele i suočile sa istinom, samo je odšetala dalje ne izlazeći iz svoje uloge prosjakinje.

 

Comments are closed.