Baka više od 50 godina nije bila kod doktora samo zato jer je koristila jedan narodni recept za lijek koji sada dijeli sa vama (RECEPT)

0

Kada je zdravlje u pitanju, tada ljudi rade sve što je u njihovoj moći samo da bi što duže ostali zdraviji, barem kada je većina u pitanju, dok oni koji imaju stanovitih zdravstvenih problema će učiniti dosta toga samo da bi svoje probleme umanjili ili ako je moguće, potpuno uklonili.

Postoje tako veliki broj prirodnih i narodnih lijekova koji su veoma učinkoviti , a koje iz nekoga razloga baš i nemamo naviku da koristimo pa se, više okrećemo apotekama i farmaceutskim mješavinama.

Oglasi - Advertisement

Ova starica koja je podijelila jednu tajnu sa nama , više od 50 godina nije uopšte odlazila kod doktora, a zadnji puta je bila u bolnici kada je rađala svoje zadnje dijete. Cijelo to vrijeme je sebi pripremala jedan napitak pomoću kojeg je ojačavala svoj imuni sistem.

Uz pomoću ovoga lijeka možete na najbolji način da se izborite sa eventualnom prehladom, odnosno da smirite svaku upalu i na kraju da se potpuno i izliječite.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj napitak su slijedeći: potrebna vam je jedna čaša vode, zatim čaša šećera, pola limuna, jedna kašika meda, jedna kašika đumbira u prahu, kašilica karanfilića i još malo šećera u prahu

Priprema ide na sljedeći način:

U jednoj posudi pomiješajte vodu i šećer, malo ih promiješajte pa dodajte limunov sok te još po kašiku meda, đumbira i karanfilića.. Ovu smjesu zatim stavite na laganu vatru, a kada počne da vrije, smanjite vatru i ostavite tako da sve odstoji još nekih 20 minuta, sa tim da morate stalno miješati.

Na kraju treba da dobijete smjesu koja je veoma gust i veoma tamna. Skinite je sa vatre da so ohladi, a onda od nje napravite male bombone, na način da napravljene bombone stavite na pleh, na koji ste prije tog stavili papir za pečenje. Pustite ih da se ohlade dvadesetak minuta, a onda po njima pospite šećer u prahu. Uzimajte ih kada god osjetite da vas hvata prehlada ili gripa, a možete i u običnim danima da bi pojačali svoj imuni sistem.

Leave A Reply