Otkriven tajni recept koji je nastao još u Sovjetskom savezu: Gel koji se pravi od samo dva sastojka i koji uklanja bore, staračke pjege i strije (RECEPT)

0

Nakon mnogo godina konačno je otkrivan poznati ruski recept koji se tajio svo ovo vrijeme a uz pomoću kojeg se mogu riješiti mnogi problemi sa kožom. Ta krema je napravljena svojevremeno za žene funkcionera u Kremlju, a pripremili su je najpoznatiji kozmetičari tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Svi koji barem malo koriste neke kozmetičke proizvode vrlo dobro znaju korisnost aloe vere i kokosovog ulja i koliko su veoma korisni za zdravlje kože. Međutim, malo ko je znao da kombinacija ove dvije namirnice može da stvori smjesu koja može drastično uticati, pozitivno, na zdravlje i na kvalitetu vaše kože.

Oglasi - Advertisement

Jedna od bitnijih osobina ove smjese je da za veoma kratko vrijeme smanjuje vidljivost strija, a sama priprema ove smjese ili kreme je veoma jednostavna, a  posebno jer se i aloe vere, ali i kokosovo ulje već duže vrijeme naveliko koriste u kozmetičkoj industriji.

Aloe vere je veoma učinkovita kada su u pitanju liječenja opekotina kao i eke iritacije kože, a veoma dobro ublažava neke alergijske reakcije na koži, te pomaže u uklanjanju strija, crvenila i bora, te veoma dobro vlaži i podmlađuje vašu kožu. Sa druge strane kokosovo ulje je odlično za hidrataciju kože, te ima neka antibakterijska svojstva.

Za recept za ovu kremu su vam potrebne sljedeće stvari:

  • 100 grama gela od aloe vere i to gel bez soka
  • 100 grama organskoga ulja od kokosa
  • i nekoliko kapi, po želji, nekog eteričnog ulja.

Priprema ide na sljedeći način: u jednu posudu stavite aloe vere i kokosovo ulje i miješajte oko 5 minuta dok smjesa ne postane totalno ujednačena i zbijena, zatim nato dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja i opet dobro promiješajte. Gel koji dobijete stavite u čistu staklenu posudu sa poklopcem i gel držite na sobnoj temperaturi.

Ovaj gel nanesite na kožu dva puta dnevno a najbolje je nakon pranja i tuširanja ili kupanja, kada se pore otvaraju, a i koži je tada lakše da upija sve korisne tvari iz gela.

 

Leave A Reply