Otac mu je jedna od najvećih regionalnih zvijezda, ali za njega malo ko zna: Ovako izgleda sin Dine Merlina – Liči na oca, zar ne ? (FOTO)

Najpopularniji bosanskohercegovački muzičar koji je ujedno i jedna od najvećih regionalnih zvijezda je svakako Dino Merlin. Dino iza sebe ima zaista jednu veliku i uspješnu karijeru koja traje već decenijama i nikako se ne smanjuje, već naprotiv, svakim danom je sve veće.

Iako je on sam dosta često tema medija, tabloida i fotografa, ipak je uspijevao donekle da svoj privatni život odvoji od profesionalnog i samim time, je uspio da sakrije svoju porodicu od očiju javnosti, tako da se o Merlinovim članovima porodice veoma malo zna.

Oglasi - Advertisement

Dino je već dugo godina u sretnom braku sa Lejlom, a sa njom ima i dvoje djece, kćerku Naidu i sina Hamzu.

Hamza, iako ne planira da postane muzičar, ipak je dio tima okupljenog oko njegovoga oca i u svim projektima vezane uz Dinino ime učestvuje i Hamza, i to ravnopravno.

Ono što se zna o Hamzi je da je već sedam godina u veoma sretnoj vezi sa djevojkom koja se zove Daneta Tabaković, koja je svoje obrazovanje usavršila u Pragu i u Istambulu.

Inače, Dino Merlin je već 17. godina u braku sa Amelom, a ušli su u brak poslije 4 godine zabavljanja. Dino je često znao reći da ga je jedino Amela, bez kalkulacija bodrila u njegovoj muzičkoj karijeri, posebno kada je bio niko i ništa, pa je stoga ona inspiracija mnogih njegovih pjesama.

Za sebe uvijek kaže da je naučen da se kroz život najčešće treba boriti sam, ali da se uvijek i trebaš naći svojim ljudima, porodici i prijateljima, posebno ako su u nekim problemima ili u nevolji.

 

Comments are closed.