Ona je Danka iz čuvene pjesme Tome Zdravkovića: Napisala je pismo mlađoj sebi i otkrila zašto je bila mnogo ljuta na poznatog pjevača

Poznata i čuvena spikerka Radio- televizije Beograd Danka Novović je napisala pismo samoj sebi, a u njemu je pomenula i slavnog, pokojnog pjevača, Tomu Zdravkovića.

Manje je poznata informacija da poznata Tomina pjesma ”Danka” je upravo posvećena njoj, a ova radio voditeljica je priznala da je jedno vrijeme zbog te pjesme bila i ljuta na poznatoga pjevača.

Oglasi - Advertisement

Pa tako Danka u pismu samoj sebi , kaže i piše samoj sebi  da će se roditi u malom selu kod Prokuplje, gdje će glavni biti učitelj i pop i da će njen otac biti pravi učitelj, kao iz romana. Živjet će sa ocem i majkom i imati će dva brata. Nedugo zatim će joj umrijeti otac ,nakon neke operacije. Preselit će se sa mamom i braćom u Beograd i živjet će u teškim uslovima, u nekom podrumu, ali će cijela porodica ipak biti srećna. Ma će paziti na sve njih i neće u nićemu oskudijevati, a nju će početi zanimati i pjevanje i gluma i ples, da bi malo kasnije bila primjena na posao u Radio. televiziju Beograd. Danka poručuje sama sebi u pismu, da uvijek sluša majku i da nikada ne zavidi ljudima, već da ih poštuje i voli. Poručuje sebi da puno čita, jer je knjiga pravo bogatstvo, a u nastavku pisma si je preporučila još mnogo toga što vam u cijelosti prenosimo:

 

Prelijepo pismo, zar ne? Možda bi svako od nas, jednom, trebao to da uradi.

 

Comments are closed.