On je sin kojeg je Ana Bekuta kao bebu ostavila u Domu za nezbrinutu djecu: Otkrio je sve što misli o svome ocu, što je mnogima natjeralo suze na oči (FOTO)

0

Ana Bekuta je već nekoliko decenija među najpoznatijim i najkvalitetnijim pjevačicama narodne muzike u ovim našim krajevima, a poznato je da je sa samo 17 godina postala majka,, i da je zbog veoma loše životne situacije u kojoj se tada nalazila morala da da svoga sina u Dom za nezbrinutu djecu.

Njeni sin Igor Polić je u nekoliko navrata u razgovoru sa novinarima izjavio kako ne zamjera svojoj majci taj njen postupak i da otkako zna za sebe zna i razloge zašto je njegova majka bila prinuđena da takvo nešto uradi i da se to nikada nije krilo od njega. Dodao je da je sve to njegova majka njemu nadoknadila kasnije, i da mu je dala i mnogo više nego li majke inače daju svojoj djeci.

Oglasi - Advertisement

Igor kaže da on i Ana i danas pričaju o svemu tome i da on na sve to gleda sasvim normalno i da mu nikada nije palo ni na pamet da majci prebaci što ga je u jednome periodu dala u dom, jer je Ana bila primorana na takvo nešto, a na to ju je tjerao i sam zakon koji je bio na snazi tada.

Igor je novinarima otkrio i da nije u nikakvom kontaktu sa svojim ocem. Rekao je da zna sve o njemu, da ima sve informacije, ali da nikada nisu bili u kontaktu.

Sama Ana Bekuta je novinarima rekla kako je u tim godinama svakoga vikenda putovala i dolazila u dom da ga vidi i da je bila najsretnija kada bi joj se on smiješio iz svoga krevetića i da je od subote do subote preživljavala uz pomoću njegovoga mirisa kojeg je nosila sa sobom, te  uz pomoć sjećanja na njegove bebaste usne na njenome vratu. Agonija je za Anu trajala nekoliko mjeseci, a onda je ipak nekako uspjela da Igora dovede kod sebe, gdje i pripada.

Ana je otkrila novinarima da se još samo kaje što nie rodila barem još jedno dijete i da se više ne kaje ni zbog čega drugog.

 

 

Leave A Reply