On je poznati hrvatski milioner koji je rođen u BiH, a njegova žena je nekada bila Miss: I dalje su zaljubljeni jedno u drugo preko ušiju i poslije 11. godina braka (FOTO)

Većina ljudi iz regije veoma dobro poznaje ovoga glumca i TV voditelja, a posebno ga mnogi poznaju po njegovim poznatim voditeljskim bravurama u određenim kviz emisijama, a posebno je bila upečatljiva njegova uloga TV voditelja u hrvatskoj inačici kviza ”Tko želi biti milijunaš”.

Naravno ovdje se radi o popularnom hrvatskom glumcu koji je rođen u Bosni i Hercegovini, Tariku Filipoviću koji je posebno postao popularan po svojim ulogama u seriji Bitange i princeze, Duga mračna noć, kao i po ulogama u filmovima Go west i Dobro uštimani mrtvaci. Pored tog svoga glumačkoga posla, Filipović je poznat i po svome voditeljskom daru, pa je nemali broj emisija koje je vodio na hrvatskim televizijama, a posebno je postao popularan po vođenju kviz emisija, pa je tako trenutno voditelj hrvatskoga kviza Potjera.

Međutim, kada je riječ o njegovoj supruzi Lejli, onda se sa pravom može reći da je na tom planu Tarik najuspješniji jer je njegova supruga prava ljepotica i to u svakom smislu riječi.

Lejli Filipović, djevojački Šehović je to drugi brak, a prvi joj se raspao zbog bračne nevjere, naravno, ne sa njene strane. Lejla je bila udata za Dadu Majolija, brata poznate hrvatske teniserke Ive Majoli, sa kojim ima i sina Dinu, a brak je završio iz razloga jer je Lejla uhvatila Dadu u preljubi, a to su prenijeli i svi hrvatski mediji.

Poslije toga Lejla je ušla u vezu sa Tarikom Filipovićem, za kojeg se udala 2007. godine i sa njim ima sina Armana.

Ono što je također poznato, a vezano je uz Lejlu je da je ona upamćena po tome da je prije 20 godina bila izabrana za Miss Hrvatske, da bi se taj izbor poništio pet dana kasnije, Lejli je oduzeta kruna i dodijeljena Ivani Petković, a mediji su tada pisali da je razlog za oduzimanje krune bila Lejlina nacionalnost i vjera.

 

 

Comments are closed.