On je harmonikaš koji je godinama radio sa Šabanom Šaulićem: Otkrio je zašto je kralj bio drugačiji i bolji od svih ostalih ljudi na estradi (FOTO)

Cijeli Balkan je još uvijek u velikom šoku i tuzi nakon što je najveći kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen u Beogradu, jer je u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Njemačkoj izgubio život.

Svi koji su ga poznavali, njegove kolege i prijatelji su sigurni da se više nikada takav glas i takav pjevač neće roditi u ovim našim krajevima i da je estrada ostala bez jedne legende i majstora pjevačkog zanata.

Jedan od onih koji je znao Šaban u dušu je svakako i Mirko Kodić, harmonikaš, koji je dugi niz godina svirao i radio sa Šabanom, tako da je njihov odnos bio nešto više od samoga prijateljstva.

Harmonikaš se prije same sahrane pojavio u domu Šaulića da izjavi porodici saučešće, a kada su ga okupljeni novinari zamolili da kaže koju rečenicu o pokojnom pjevaču, Kodić je Šaban nazvao jednim i neponovljivim koji se bitno razlikovao od današnjih pjevača po mnogim stvarima.

Kodić je rekao kako je snimio sa Šabanom mnogo pjesama i da Šaban nikada ni za jednu svoju pjesmu, kada bi je snimio nije rekao da će biti hit za razliku od današnjih pjevača i pjevačica koji tako lako upotrebljavaju tu riječ ”HIT” kada govore o svojim pjesmama.

Istakao je Kodić da je u svom stvaranju Šaban uvijek bio skroman i da mu se nikada nije desilo, nakon desetina ploča i na stotine snimljenih pjesama da pomisli da će neka njegova pjesma postati hitom. Mada, rekao je Kodić sa suzama u očima, bio je siguran da je kod svake pjesme uradio dobar posao i najbolje što je mogao, i u tome nikada nije radio tek da odradi posao, i da popuni ploču sa još jednom pjesmom. Zato i jeste bio najveći, rekao je Mirko Kodić.

 

Comments are closed.