Odrastao sam u pravoj crnogorskoj, patrijahalnoj porodici, a onda sam im na vjenčanju priredio pravu sramotu: Otac je rekao da neće ni doći na vjenčanje

Možda je neko od vas postavio sebi pitanje šta se desi kada jedna strogo patrijahalna porodica i jedna relativno liberalna porodica sazna, da će na vjenčanju njihovih potomaka, bilo crkveno ili opštinsko vjenčanje sa maldencima uz bok da stoje dvije kume ili dva kuma?

Odgovor na ovo pitanje imaju ova dva para, Milutin i Katarina, kao i Uglješa i Ana.

Kako i sami kažu, Milutin i Katarina su se upoznali još prije 15 godina, a upoznala ih je njihova zajednička prijateljica Vesna. Prije nekoliko mjeseci, njih su dvoje, izgovorili jedno drugome svoje konačno DA, svi su na vjenčanju bili sretni i veseli, ali samo je postojao jedan manji problem, ili veći, a tiče se porodice mladoženje.

Pošto je mladoženja odrastao u strogo patrijahalnoj crnogorskoj porodici, ni njegov otac, a ni majka nisu bili sretni kada su čuli da će njihovom sinu kum u stvari biti kuma.

Međutim, Milutinu je to bio sasvim prirodan izbor, jer je Vesna bila ta koja ga je upoznala sa njegovom ljubavlju, a ujedno je poznaje još iz djetinjstva. Njegovi roditelji nisu bili sretni sa tom odlukom, otac mu je prijetio da neće uopšte doći na svadbu, ali Milutinu je bilo važno da ga njegova supruga podržava u tome, a sa porodicom je mogao i da raskine odnose, i bio je spreman na to.

Ipak na  kraju, na vjenčanju se pojavio i otac, majka to nikada ne bi ni propustila, a kuma Vesna je bila najveća atrakcija na vjenčanju.

Kod drugog para, kod Uglješe i Ane je drugačija priča. Tu nije bilo porodičnih problema , nit ucijena, a Anin kum Milan je imao veliki smisao za humor kada ga je Ana pitala za kumstvo, pa je čak najavio i da će se pojaviti u haljini na vjenčanju, da se zna čiji je kum.

Ana je bila zabrinuta da će se Milan stvarno pojaviti u haljini, ali je nekako i priželjkivala da to i uradi, jer bi tek tada vjenčanje bilo fantastično i opušteno. Međutim, na kraju se Milan pojavio u roze odijelu, ali je i na taj način privukao pažnju svih zvanice, jer su se svi pitali ko je onaj flamingo na plesnom podiju.

Kada se podvuće crta, svako je izabrao onoga koji mu je srcu drag i kojeg voli i to je jedini izbor koji i treba biti mjerodavan.

 

 

 

 

 

K

Comments are closed.