Od sljedeće sedmice više nema grupe ”Pravda za Davida”: Oglasio se i Davor Dragičević- “Lukač je došao na 50 metara od nas, a onda ovo uradio”

Nakon izbora i proglašenja rezultata u Bosni i Hercegovini, pa tako i u Republici Srpskoj, oglasio se i Davor Dragičević koji je sa Trga Krajine svima poručio da njega i ljude oko njega ne zanimaju rezultati izbora, jer ko god da bude na vlasti oni će nastaviti da mu dišu za vrat.

Oglasi - Advertisement

Dragičević je također izjavio da će i grupa ”Pravda za Davida” vrlo skoro, već iduće sedmice postati udruženje, odnosno pravno lice. Rekao je i kako mu zadnjih nekoliko sati stalno prilaze razočarani ljudi koji mu kažu da su izgubili, kao i da za vrijeme proglašenja rezultata velika grupa je pjevala i radovala se nedaleko od njih dok im se Lukač sa 50 metara razdaljine smijao kao hijena.

Poručio je Davor , da će ako treba napraviti svoju državu, na jedinom slobodnom dijelu RS-a, a to je na Trgu Krajine u Banja Luci.

“Ovo su temelji naše države. Mi više nećemo živjeti sa ubic*ama i zloč*incima niti biti komšije”, rekao je Davor, otac ubijenog Davida.

Svi članovi grupe ”Pravda za Davida” ne kriju ogorčenje zbog pobjede Milorada Dodika, ali najavljuju nastavak protesta, pa shodno tome traže i određenu pomoć od onih koji ih podržavaju u vidu šatora, koje bi podigli na trgu, jer niko od njih ne namjerava nigdje otići dok se sve ne riješi.

Jedan od statusa koji najbolje opisuje razočarenje naroda u Republici Srpskoj ishodom izbora, kao i cjelokupnom situacijom u ovom manjem entitetu BiH.

”Razočaran sam, mnogo sam razočaran u narod ! Zar je ovaj narod slijep pored očiju, zar je toliko pala svijest kod većine ljudi, zar je moral toliko pao…ne mogu da vjerujem!?!?! Zar je narod postao toliko potkupljiv da prodaju dječji život za 100KM!?! Stidite se svi, a oni znaju koji su! A kad budete potrošili taj bijedni i krvavi novac, opet rovite po kontejnerima da nađete koricu hljeba koji su bacili ti isti za koje ste glasali! I tako još sledećih četiri godine do sledećih izbora, ako do tad preživite od otpadaka koji su “oni” bacili! Naviru mi misli, a ne mogu ih sve izreći…
Ali samo ću još ovo napisati, a svi Vi razmislite o čemu govorim (ako imate čime razmišljati) “kako ste posijali, tako ćete i požnjeti”!

 

Comments are closed.