Obožavatelji Šabana Šaulića potreseni vijestima koje su čuli o pjevaču i svi se redom nadaju da to nije istina (VIDEO/FOTO)

0

Kada se spomene ime Šabana Šaulića, prvo što se pomisli je jedan od najvećih folk pjevača sa ovih prostora, i to svih vremena, koji je napravio takvu karijeru i otpjevao toliki broj hitova da mu i mnoge svjetske zvijezde mogu pozavidjeti na tome.

Poznato je i da kralj narodne muzike Šabana Šaulić u posljednje vrijeme i ma stalne zdravstvene probleme, koje krije i od javnosti, a dosta često i od same porodice.

Oglasi - Advertisement

Međutim, ono što Šaban ne krije je da sve češće razmišlja o odlasku sa muzičke scene jer smatra da je zaista dosta pjesama i hitova otpjevao i da je možda vrijeme da malo zastane i odmori i da sve svoje pjesme ostavi u amanet mlađim pjevačima koji dolaze.

Prema nekim izvorima veoma bliskim Šabanu, pjevač namjerava da odradi još jednu turneju koja će obuhvatiti seriju koncerata po Srbiji, Bosni i Hercegovini, te u još nekim dijelovima regije i da će nakon toga otići u zasluženu penziju.

Da vas podsjetimo da je Šaban Šaulić već više od 40 godina na estradi i da je za sve te godine stekao renome jednoga od najvećih ikada, a uvijek je naglašavao da je talent za pjevanje naslijedio od svoje majke.

Karijeru je, kao i mnogi u to vrijeme započeo u kafani, a tu ga je čuo Veroljub Jovanović koji  je Šabana dove kod Budimira Buce Jovanovića, poznatog harmonikaša koji je odmah prepoznao Šabanov talent i počeo da ga uči pravome pjevanju.

Buca je Šabanu napravio pjesmu Dajte mi utjehu 1969. godine, koja je vrlo brzo postala hit, a nakon ove pjesme hitovi su se samo redali i teško je i izbrojati sve pjesme i hitove koje je Šaban otpjevao u svojoj karijeri, kao i što je nemoguće koliko je koncerata i nastupa imao za ovih 40 godina na estradi.

 

 

Leave A Reply