Obavezno probajte najbolju domaću kremu protiv bora: Prvi efekt možete da vidite već nakon 7 dana (RECEPT)

Kako idemo u neke godine neminovno je da nam se počinju i stvarati bore na licu, a o nekako posebno pada teško mnogim ženama, koje se sa pojavom prvih bora počinju grčevito boriti protiv njih, a u tu svrhu koriste mnoge kreme i kozmetičke tretmane što dosta često bude bacanje novca.

Razlog tome je da se koža dosta često samo navikne na neke kupovne kreme i onda poslije nekoga vremena krema više i ne daje željene rezultate.

Ukoliko želite da imate što manje bora na licu, a imate vremena, napravite sami sebi domaću kremu, a za to postoji izvanredan recept.

Ova krema, čiji recept imamo za vas je odlična za njegu kože lica, za njenu hidrataciju, a usporava proces starenja kože i smanjuje već postojeće bore, a najvažnije je da odgovara svim tipovima kože.

Da bi pripremili ovu kremu potrebne su vam sljedeće namirnice: jedno svježe žumance jajeta, dvije kašike bademovog ulja, ali može i maslinovo. Zatim pola kašike kvalitetnog domaćeg meda, dvije male kašike medicinskog vazelina i to je to.

Priprema ide na sljedeći način: Prvo otopite vazelin na vodenoj pari, a kada se otopi skinite ga sa šporeta i dodajte mu med , žumance i ulje. Sve to treba veoma dobro promiješati, oko par minuta dok smjesa ne postane homogena, a zatim smjesu prebacite u neku staru kutiju od kreme, koju ste dobro oprali.

Kremu nanosite na lice laganim i masirajućim pokretima i držite tako oko 30 minuta , a zatim ostatke kreme skinite sa vatnim diskom kojeg prije toga umočite u mineralnu vodu.

Prve rezultate ćete vidjeti već nakon 7 dana, a ova je krema izvrsna za pomlađivanje kože, a pošto koži treba duže od sat da upije ovu kremu, najbolje je da je nanosite dva sata prije spavanja.

Krema se čuva u frižideru, a kada je potrošite, ako ste zadovoljni, napravite novu mjeru, ali ne pravite duplu mjeru jer su neki sastojci kvarljivi pa da se krema ne bi pokvarila.

Comments are closed.