Novinar Šaćiriju postavio pitanje na srpskom jeziku: Ovaj ga samo pogledao, okrenuo se i uradio nešto sasvim neočekivani (FOTO)

Svima u regiji je poznato da su odnosi između Srbije i Kosova, a i Albanije na veoma lošoj razini i da svi diplomatski pregovori oko bilo kojeg pitanja vezanog za Kosovo prestaju prije i nego li su krenuli kada se ove dvije strane nađu za istim stolom.

Tako je nekako i u sportu, gdje ne može proći bez incidenata kada se sportske ekipe ove dvije zemlje nađu na suprotnim stranama.

Sve je bpočelo sa famoznim dronom koji je nosio zastavu velike Albanije i koji se spustio na stadion u Beogradu za vrijeme utakmce između reprezentacija Srbije i Albanije.

Zatim su se odnosi još više poremetili za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji kada su za vrijeme utakmice Švicarske i Srbije dva reprezentativca Švicarske albanskog porijekla provocirali srpske igrače i naviječe sa destikulacijama rukama, praveći orla koji predstavlja Albaniju, nakon postignutih golova.

Jedan od te dvojice igrača iz Švicarske reprezentacije je Đerdan Šaćiri, koji je provocirao srbijansku javnost sa dvoglavim orlom kojeg je pravio rukama nakon zgoditka.

Šaćiri je prije neki dan, nakon utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Crvene zvezde ušao u miks zonu na stadionu i zastao kod britanskih medija jer su novinari tražili izjavu od njega.

Kada su došli na red novinari iz Srbije Šaćiri je samo prošao pored njih, da bi novinar iz Srbije za njim uzviknuo:

”Šaćiri može izjava za tvoje domaće medije, za srpske medije”? – pitao je novinar iz Srbije.

Šaćiri je samo blijedo pogledao u novinara iz Srbije i krenuo dalje do druge novinarske ekipe na dnu hodnika.

 

 

 

Comments are closed.