Novi skandal vezan uz predsjednicu Hrvatske: Otimala novinaru mikrofon iz ruke jer joj se nije sviđalo pitanje koje joj je postavio (VIDEO)

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević je opet dospjela u centar interesovanja javnosti, i opet ne po nekim svojim diplomatskim uspjesima, već zbog skandala kada je novinaru pokušala da otme mikrofon iz ruku jer joj se nisu dopala njegova pitanja.

Kako tamošnji mediji prenose, predsjednica Kolinda je u svome obraćanju novinarima oštro osudila rad Ministarstva vanjskih i europskih poslova, jer iz toga ministarstva nisu obavijestili javnost o značaju Marakeškog sporazuma o zakonitim migracijama, što sada izaziva velike sporove u vezi ovoga dokumenta.

Predsjednica Hrvatske je rekla da niti podržava, niti ne podržava ovaj sporazum, ali smatra da je itekako potreban globalan dogovor o migracijama, i da to pitanje među državama nikako ne smije biti sporno. Pa je tako u svome obraćanju novinarima rekla i sljedeće:

”Sve je veći broj država iz dana u dan koje od tog sporazuma odustaju iz raznih razloga. Ja se trenutno ne povodim, niti Austrijom ili bilo kojom zemljom, već za interesima naše zemlje”.

Nakon toga joj se obratio novinar Hrvoje Krešić koji je insistirao na pitanju o Marakeškom sporazumu, da bi mu predsjednica Kolinda u jednome trenutku pokušala uzeti mikrofon iz ruku i jedno vrijeme ga nije puštala. Mikrofon je privlačila sebi, pa se novinar morao saginjati da bi se njegovo pitanje moglo čuti

Poslije ovoga incidenta se oglasio i sam novinar koji je izjavio da mu se tokom cijele njegove karijere nije desilo ovako nešto i da je zaista iznenađen postupkom predsjednice Hrvatske.

Marakeški sporazum je postao i kamen spoticanja na relaciji Predsjednica Hrvatske- Vlada Hrvatske, jer je Kolinda Grabar Kitarević prvo izjavila da će ići na potpisivanje sporazuma, da bi na kraju odlučila da neće ići što je neprijatno iznenadilo ljude iz vlade, a posebno premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića.

 

Comments are closed.