Novi hit na internetu: Srbi i Bosanci napravili urnebes na ulicama Stuttgarta igrajući kola, dok su ih prolaznici zadivljeno gledali (VIDEO)

0

Na veliku žalost sve je više naših ljudi sa Balkana koji se sele u zemlje zapadnoga svijeta, a mnogima je od njih , posebno mladim ljudima konačna destinacija Njemačka, jer smatraju da tamo mogu da ostare neke svoje snove i želje.

Jedno je sigurno, niko od njih ne zaboravlja svoje porijeklo i svako od njih, posebno kada se nađu na istome mjestu, znaju itekako dobro da se zabave.

To su dokazali i članovi mnogih kulturnih društava koji su se skupili u Stuttgartu, a stigli su u taj grad sa raznih strana Europe. Svi oni su jednostavno poželjeli da naprave pravi spektakl i doživljaj za sve prolaznike u ovome njemačkome gradu, a nije nikakvo čudo što su se snimci ovoga kola za kratko vrijeme počeli širiti društvenim mrežama, a zatim su i krenuli mnogobrojni komentari koji su većinom bili pozitivni

Zaigrali su se mnogi plesovi na platou, ali ipak su kola ostavila najbolji utisak, a mnogima u Stuttgartu je bilo prvi puta da vide ovakve igre i ovako nešto uopšte. Međutim, srce je posebno zaigralo našim  ljudima koji su nakon dužeg vremena vidjeli nešto svoje na ulicama tuđeg grada.

Očito je da su pozitivno mišljenje dijelili mnogi, jer poslije svakoga plesa bi se začuo gromoglasni aplauz, jer to je nešto što se ne vidi baš svaki dan na ulicama njemačkih gradova, a prolaznici su zaista mogli da uživaju u igri kola poput Sandžak, Pokraj stare bašče, Kosovo, te uz Igre vareške tradicije.

U nastavku možete da pogledate i video i da se lično uvjerite kako je sve to fantastično izgledalo.

 

Leave A Reply