Nova opasna igra hara po školama, upozorite djecu na vrijeme: Srbijom se širi zabrinjavajuća fotografija dječaka u modricama koje je zaradio u toj igri (FOTO)

Vrijeme je takvo da roditelji nikada ne mogu biti dovoljno oprezni kada su njihova djeca u pitanju. Opasnost vreba sa svih strana, a dosta su baš djeca ta koja čine najveća zla svojim vršnjacima, sa raznim vrstama fizičkog nasilja, verbalnih uvreda, ismijavanja i sličnih stvari.

Sa veoma zastrašujućim modricama na tijelu, po rukama i nogama se vratio kući i ovaj dječak iz Niša. Bio je na rođendanu svoga drugara, a tamo su se igrali određenih igara koje su dovele do modrica.

Oglasi - Advertisement

Majka ovoga dječaka se toliko bila uplašila, da je počela, normalno, da ispituje svoga sina šta mu se desilo, a kada je čula da su grozne povrede i modrice rezultat nove igre među mladima koja se zove ”cimka”, ostala je u nevjerici

Cimka se igra na taj način da jedno dijete mora da stoji u položaju strogoga mirovanja, dok oko njega stoji grupa djece. Oni ga pokušavaju isprovocirati na razne načine, tako da se da se pomakne iz stanja mirovanja. Ako se i najmanje pomjeri ili cimne, dobija od svih učesnika jake udarce po tijelu.

Da bi upozorila i alarmirala roditelje, ona je fotografiju svoga sina sa ogromnim modricama koje je zaradio na rođendanskoj proslavi poslala Dragani Janković, majci Alekse koji je tragično nastradao zbog vršnjačkog nasilja.

Komentari ispod ove objave su bili više nego osuđujući , a neki su za napasnike i cimače predlagali čak i vaspitno- popravne ustanove.

U nastavku donosimo još nekoliko igrica koje su veoma opasne i kojima treba što prije stati u kraj:

  • Burek udarac: žrtva stoji, a ostali učenici je svom snagom u isto vrijeme udaraju po leđima, vratu, ramenima i venama na rukama.
  • Izolir traka: Neko zalijepi dijete izolir trakom za zid tako da ne može da se izvuče. Onda se udalji i telefonom snima njegove reakcije dok pokušava da se oslobodi.

  • Davljenje: Djeca se takmiče ko će duže da izdrži, a da se ne onesvjesti dok ga drugi davi, izuzetno opasna igra koja vrlo lako može da se izmakne kontroli..
  • Izazov: Izabere se jedno dijete koje te nedjelje upada u izazov i mora da bude žrtva koja trpi sve, ali nikom ne smije da kaže.

Comments are closed.