Njeno je ime Milesa i bavi se poljoprivredom i stočarstvom: Uspješna je u svome poslu, ali je malo ko shvata ozbiljno, pa joj je teško i naći radnike, a razlog je stvarno, tipično balkanski (FOTO)

Odavno se poslovi više ne dijele na muške i na ženske poslove, jer su i same žene na mnoge načine pokazale i dokazale da u nekim poslovima, koji su nekada važili  isključivo za muške poslove, mogu da budu jednako dobre, ako ne i bolje od muškaraca.

Tako nekako počinje i priča o ovoj djevojci koja dolazi iz okoline Ljiga, tj. iz sela Brančići. Njeno ime je Milesa Radojević, ima 23 godine i bavi se poljoprivredom i svim drugim poslovima koji se vežu za selo i farmu. Osim što veoma dobro vodi svoje domaćinstvo, ona je i veoma aktivna na društvenim mrežama, pa često i objavljuje svoje fotografije sa različitih poslova koje obavlja na svome imanju, ali joj to donekle stvara i određene probleme.

Oglasi - Advertisement

Jer kako i sama Milesa kaže, da je kojim slučajem muško, odmah bi je ispod njenih objava pitali koliko koštaju telad, ili koju marku traktora vozi. Ali pošto je ona žena, i zato što se često na objavama i pri radu fotografiše našminkana i sređene, svi je pitaju čija je to farma na kojoj se stalno fotografiše. Mnogi su skloni i da ismijavaju njen život i to što živi od poljoprivrede i što se time bavi.

Vjerojatno još mnogi ljudi u ovim krajevima ne mogu da shvate da postoje i djevojke koje mogu biti i mlade, i lijepe, ali pametne, a koje  svoj život ne vide po klubovima i u noćnim izlascima, već žele da rade nešto konkretno.

Jednom je, kako i sama kaže, na društvenim mrežama objavila kako traži radnike koji bi radili na njenoj farmi i skoro joj niko nije vjerovao, vjerovatno zbog njenog izgleda, da ona uopšte radi na farmi, a još manje da želi i da nekoga zaposli za ispomoć. Tada je najčešće dobijala provokativna pitanja poput kako je to raditi na farmi u majici na bretela, i da li baš bijele helanke idu uz rad na traktoru.

Milesa je inače razvedena, ima dvoje djece, kćerku i sina. Posjeduje veliku farmu na kojoj uvijek ima posla i ona se za sada veoma uspješno nosi sa svim poslovima na njoj, ali je svjesna da joj je potreban još najmanje jedan radnik, da bi se sav posao obavio do kraja

Comments are closed.