Njemački mediji objavili: Ronaldo pod istragom za napastovanje i prijeti mu doživotni zatvor – Da li je ovo kraj velike karijere?!

 

Cristiano Ronaldo neočkivano se ovih dana našao u središtu skandala, radi optužbi izvjesne Kathryn Mayorge da ju je napastovao.

Oglasi - Advertisement

Priču ove američke studentice je objavio i njemački Der Spiegel, a sama njena izjava o ttome navodnom napastovanju je izazvala veliku buru u sportskom svijetu i podigla veliku prašinu.

Kathryn je izjavila da ju je Ronaldo brutalno napao 2009. godine u Las Vegasu, ali da sve do sada nije imala ni hrabrosti ni snage da odreaguje. Advokati ovoga mega popularnog fudbalera su izjavili da će tužiti medije koji su objavili ovu vijest, a koja uveliko narušava ugled poznatog fudbalera i jednog od najboljih igrača svijeta danas.

Nakon svega toga se javio i sam Ronaldo na Live Instagramu i demantovao sve ove optužbe.

“Ne, ne, ne, ne, ne. Šta su vam rekli danas? To su lažne vijesti. Žele promovisati sebe koristeći moje ime. To je normalno, ali takve priče objavljivati je bolesno. Žele postati popularni preko mene, ali neću to dozvoliti”, poručio je Ronaldo.

Međutim, policija Las Vegasa je potvrdila da su otvorili istragu za ovaj slučaj i da dedektivi za sada rade po informacijama koje im je dala žrtva.. Istraga je u toku i za sada se neće isznosti u javnost nikakvi podaci o njoj, izjavili su u policiji Las Vegasa.

Ova obavijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je u intervjuu njemačkm Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga ponovila da ju je 2009. Cristiano Ronaldo brutalno iskoristio u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je 34-godišnja Mayorga radila kao hostesa.

Mayorga je navodno godinu dana kasnije prihvatila od Ronalda 375.000 dolara koje je podigla sa računa na Djevičanskim ostrvima u zamjenu da ne progovara ništa.

Ipak, nakon osam godina je odlučila da traži pravdu i da traži presudu suda.

Mayorge otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija. Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije.

Ono što ne ide u prilog slavnome fudbaleru je da u državi Nevadi ne postoji zastara za ovakve slučajeve. Počinilac može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon 10 godina.

Ovo bi svakako moglo baciti mrlju na jednu veliku karijeru…

Comments are closed.