Njegov status je digao internet na noge i svi ga sada dijele: Evo zašto mi je supruga važnija od moje djece

Popularni pisac i otac Majk Beri je u svome veoma čitanome blogu objasnio zašto mu je njegova supruga važnija od njegove djece, odnosno, zašto bi svaka porodica trebala da dobro razmisli o tome, pa čak i da usvoji njegovo mišljenje.

Ovaj članak je nedugo nakon objavljivanja postao veoma popularan na društvenim mrežama, i dok su neki autora osuđivali zbog njegovoga načina razmišljanja, mnogi su bili mišljenja da je autor itekako u pravu što se većine stvari tiče

Oglasi - Advertisement

Inače Majk i njegova supruga Kristin imaju osmoro usvojene djece, a u sretnome su braku preko 17 godina. Ujedno su i veoma društveno aktivni jer im je želja da pomognu i drugim porodicama u izgradnji skladnih odnosa.

Majk je kroz svoj članak naveo neke stvari kojom objašnjava svoje mišljenje.

Pa tako Majk kaže da sa svojom djecom provodi svaki dan veoma mnogo vremena, ali da to nikada nije 24/7, jer je i njemu i Kristin potrebno da imaju samo svoje vrijeme, mimo djece. Njih dvoje su roditelji već 15 godina i mnogo vole svoju djecu koja igraju ogromnu ulogu u njihovim životima i koja se uvijek mogu na njih osloniti i tražiti njihovu pomoć ili podršku, ali osim njih, kako kaže Majk u svojem statusu, postoje i oni, Kristin i on, koji moraju imati svoje vrijeme samo za njih dvoje, jer je veoma važno da održavaju svoj brak i ljubav snažnom, jer sa tom snagom i čitava porodica dobija na snazi.

Stoga, kada je naše vrijeme, kako kaže Majk, bez obzira koliko god djeca kolutala očima, moraju da se izgube iz dnevnoga boravka i da ostave Kristin i mene da uživamo u našim trenucima i da radimo ono što u tom trenutku želimo da radimo.

 

Comments are closed.