Nikako nemojte da bacate talog od crne kafe! Vjerujemo da ovo niste znali: Talog od kafe možete da koristite da bi riješili mnoge kućanske probleme (FOTO)

0

Kada su naši krajevi u pitanju, mnogi od nas su konzumenti kafe , i mnogi vole da popiju ovaj topli napitak koji na neki način vraća u život  nakon teške noći. Međutim, možda niste znali da ne bi trebali da bacate talog crne kafe, jer vam on može biti itekako koristan u rješavanju nekih zgodnih i nezgodnih situacija u vašoj kući.

Pogledajte za šta vam sve talog crne kafe može poslužiti:

Oglasi - Advertisement

U borbi protiv mrava

Za vas je bolje da ne koristite neke otrove da bi se riješili mrava u kući, posebno ako imate malu djecu ili kućne ljubimce, već koristite talog crne kafe jer miris talooga tjera mrave. Dovoljno je staviti mali tanjirić sa talogom kafe na mjesto gdje ste primjetili da prolaze mravi i vidjet ćete da se oni tu više neće pojavljivati.

Odlično gnojivo

Mješavinom vode i taloga kafe možete da zalijevate svoje biljke jer je talog kafe se pokazao kao odlično gnojivo za vrtne biljke i za one koje držite u saksijama.

Protiv neugodnih mirisa

Kafa ima tu moć da na sebe prikuplja loše mirise, pa tako talog crne kafe možete da stavite u neku najlon čarapu te napraviti lopticu koju ćete staviti u zamrzivač ili frižider i na taj način ukloniti neugodne mirise.

U borbi protiv mrlja

Talog crne kafe je odličan u uklanjanju mrlja sa podova, posebno ako se prospe nešto slatko. Dovoljno je navlažiti krpu sa malo taloga i trljati na mjestu gdje je mrlja. Vidjet ćete da će mrlja vrlo brzo nestati.

Čisti i rešetku roštilja

Novine i talog kafe su sasvim dovoljni da na eko način očistite svoju rešetku za roštilj, a ako kafu stavimo na peć, ona može da očisti i dimnjak

Tkanine u boji

Ako dodate malo toplog taloga možete da uklonite neke mrlje sa tkanina. Trljajte talogom mrlju, a zatim sve uklonite na način da ćete mjesto da ugrijete fenom za kosu.

 

 

Leave A Reply