Nikada ne ignorišite ove simptome: Alarmantno je stanje ako primjetite ove promjene na vašoj štitnjači (RECEPT)

Štitnjača je organ koji reguliše vaš metabolizam, te vašu temperaturu i puls. Ako se njen rad poremeti, to može da prouzrokuje velike probleme za neke vaše organe i to za jetru, bubrege, crijeva, srce, mozak i za reproduktivni sistem.

Ovo su neki simptomi kod lošeg rada štitnjače, koje nikako ne smijete zanemarivati.

Prvi su umor i razdražljivost jer bolesna štitnjača utiče na energiju i na raspoloženje. Kod hipotireoze  se javlja osjećaj umora i gubitka snage, a često se osjeća pospanost i razdražljivost.

Često dolazi i do promjene otkucaja srca jer hormoni štitnjače utiču na svaki organ, a oni koji imaju problem sa štitnjačom često mogu primjetiti promjene u radu svoga srca.

Brzo se deblja ili mrša, a često se ima problem i sa suhom kožom kao i sa noktima koji se veoma lako lome ili pucaju.

Česti su problemi kada je štitnjača bolesna da se reguliše tjelesna temperatura, a nekada zna doći i do oticanja vrata.

Veoma su česti i bolovi u mišićima a sve ove simptome morate shvatiti veoma ozbiljno da bi se u pravo vrijeme uspostavila dijagnoza, pa se stoga kada primjetite nešto od ovih simptoma, obavezno javite svome liječniku.

Ovaj napitak provjereno  i na najbolji način liječi štitnu žlijezdu, a rezultat će vas oduševiti već nakon prve upotrebe.

Potrebno vam je samo:

– 40 mladih zelenih oraha
– kilogram meda domaćeg
– staklena tegla

Operite orahe, pa ih izbodite iglom da napravite usjeke u njima. Zatim ih sve poredajte u teglu, prelijte medom i stavite na sunce.

Nakon 40 dana iscijedite tečnost koja se stvorila i pijte tu tečnost na tašte, svako jutro, oko 0,05 dl, dok sve ne potrošite

 

.

Comments are closed.