Nije pila vodu više od 60. godina: Baka je postala ”zavisnik” od jednog gaziranog pića, a kroz njega je unijela u sebe nekoliko tona šećera

Ne postoji samo ovisnost o drogama, alkoholu ili cigarama koje mogu da utiči na vaše zdravlje. Postoje i mnoge druge vrste ovisnosti koje isto tako mogu biti opasne po zdravlje, a neke mogu da unište i cijele porodice, kao na primjer ovisnost o kocki, koja je unesrećila mnoge ljude.

Oglasi - Advertisement

Ova baka, imenom Džeki Pejdž, koja ima 77. godina na primjer nije pila vode  dugo vremena, i kako sama kaže ne zna šta bi je natjeralo da je popije, ali je zato postala ovisnik o jednom drugom piću bez kojeg ne može da zamisli svoj život, a to je Pepsi.

Ona već 64 godine, otkako ga je prvi put probala 1954. godine, ne pije ništa drugo i kaže kako je uvijek bila mršava, bez obzira što je, kroz godine, u sebe kroz ovaj napitak, unijela skoro tri miliona kockica šećera.

Baka, kako kaže, ne bi to nazvala ovisnošću, jer je to nešto što joj se sviđa i jednostavno ne može bez toga. Džeki je inače majka četvoro djece i domaćica.

Osim što je ovisnica o Pepsiju, baka je malo izbirljiva i oko ambalaže, pa tako kaže da Pepsi ne bi nikada bila iz flašice već samo iz limenke, a njena ljubav je tolika da je otprilike, za sve ove godine kako pije Pepsi kupila oko 93 hiljade limenki ovoga pića.

Sve je počelo još dok je Džeki bila tinejdžerka, a s vremenom je prestala da pije vodu totalno, a priznaje da ne pije ni mlijeko jer ga ne voli, kao što ne voli ni vodu.

Od svoga voljenog pića se odvajala samo priliko trudnoće i to ne u svim mjesecima i kod porođaja.

U tim danima kada je trebala biti u bolnici uvijek je imala zalihe Pepsija kraj sebe, a i djeca su joj stalno donosila Pepsi da ne bi dehidrirala.

Kada joj njenih 11 unuka i osam praunuka dolazi u posjetu, svi već znaju pravilo da se u bakin Pepsi ne dira.

Comments are closed.