Ni Božići nisu kao što su nekada bili: Česnica okićena eurima i roleks satovima, dok svuda trešte narodnjaci: Pravi poštovaoci Božića zgroženi snimkom koja se pojavila na društvenim mrežama (VIDEO)

Prošli su novogodišnji i božićni praznici, i sada smo svi u stanju da polako prikupljamo utiske, i da uviđamo sa kakvim raspoloženjem ulazimo u novo ljeto.

Mnogi od nas su iskoristili ove praznike da se malo odmore, provesele, da se vide sa svojim namilijim, koje inače baš i nemaju vremena da viđaju tokom godine zbog raznih obaveza, a većina je praznike iskoristila da malo napuni baterije, jer će i ova godina koja je tek nastupila sigurno biti naporna i prepuna obaveza i poslova.

Međutim, iako je Božić baš pravi, porodični praznik, u kojem želimo da osjetimo ljubav i zahvalnost za ljude koji nas okružuju i koji dijele živote sa nama, ipak je to nekako u zadnje vrijeme otišlo na neku sasvim drugu stranu, pa se Božić u nekim krugovima pretvorio u pravu novokomponovanu zabavu, prepunu primitivizma, zaostalosti, narodnjaka, novca i zlata.

Ničega duhovnog nema u nekim krugovima koji obilježavaju Božić i vidljivo je da te pojedine grupacije i ne znaju ili ne žele da znaju šta je prava tradicija i značenje Božića, već na svoj, primitivni način i ovaj sveti praznik, na neki način omalovažavaju.

Pa se tako odmah nekako nakon Božića pojavio se i ovaj snimak sa jedne, da je nazovemo božićne trpeze, koji je bukvalno šokirao većinu koji su vidjeli ovaj snimak na društvenim mrežama.

Snimak je zabilježen negdje na ovim našim balkanskim prostorima, barem ako je suditi po muzici koja se čuje u pozadini, a čitav snimak ove božićne proslave obiluje nekim zaista čudnim detaljima uz koje Božić nikada nije bio vezan, kao što su na primjer česnica koja je ukrašena gomilom novčanica od 500 eura, dok se oko same česnice nalazi pregršt roleks satova, prestenja i zlata.

Očito je da se na ovim prostorima baš sve poremetilo i to na gore i da Božići nisu ono što su nekada bili.

 

 

Comments are closed.