Neviđena bruka trese Hrvatsku: Novinar nazvao predsjednicu Hrvatske kujom, a njena reakcija iznenadila sve (FOTO)

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović zadnjih nekoliko godina ne silazi sa naslovnica novina širom regije, što zbog njene unutrašnje i vanjske politike, što zbog njenih izjava koje stalno raspiruju vatru netolerancije unutar regije, što zbog njenih neformalnih ponašanja tokom raznih događaja i ceremonija, koje najčešće nailaze na osudu javnosti u Hrvatskoj.

Međutim, ovih dana se predsjednica Hrvatske našla u središtu malo drugačijeg skandala, a za to je zaslužan novinar portala Indeks.hr Neven Baraković, koji je zapalio društvene mreže jedom svojom objavom u vezi predsjednice Kolinde, i tako naišao na niz osuda zbog te svoje objave.

Oglasi - Advertisement

Naime , Baraković je objavio fotografiju Kolinde Grabar Kitarović na kojoj ona drži psa kojeg je navodno udomila, a ispod fotografije Baraković je napisao status sljedećeg sadržaja:

”Prva kuja Hrvatske, na fotografiji je i neki pas”!

Ova objava je izazvala mnoge reakcije na društvenim mrežama, a mnoge od njih su išle na račun novinara kojeg su mnogi osudili zbog ovakvoga ponašanja, tako da su neki od komentatora napisali da se ovakvo nešto slučajno desilo u Turskoj i da je neko napisao nešto takvo o predsjedniku Turske Erdoganu, da bi taj novinar sigurno sada bio iza rešetaka, a možda čak i pogubljen.

Sama predsjednica Kitarović na pitanje novinara šta misli o statusu novinara Barakovića izjavila da ona ne želi da se spušta na taj nivo konverzacije i da joj je drago ako je poslije svega ovoga Nevenu Barakoviću srce na mjestu. Rekla je i da je ova objava nije ni malo dotakla, niti bilo šta drugo što je Baraković napisao o njoj.

 

 

 

Comments are closed.