Nekoliko fascinantnih činjenica o Pablu Escobaru: Neke od njih će vas totalno fraprati kada vidite na šta je sve bio spreman kralj kokaina (FOTO)

Poznati kolumbijski narko diler  i jedan od najvećih kriminalaca svi vremena u svijetu Pablo Escobar je ime za koje je većina vas čuli.

Svojevremeno je Escobar bio svjetski kralj kokaina i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Bio je vođa kartela Medelin i poznat po tome da je bio veoma surov i nije znao za oprost.

Oglasi - Advertisement

Imao je toliko novca od proizvodnje i šverca kokainom da jednostavno nije znao šta će sa njim.

A ovo su neki podaci o njemu koji su toliko fascinantni da je teško povjerovati da su istiniti, a malo ko zna ovo o njemu.

Pablo je najviše na kokainu zarađivao osamdesetih godina prošlog vijeka, kada mu je zarada od kokaina na sedmičnoj osnovi iznosila ok 420 miliona dolara, šro bi godišnje iznosilo oko 22 milijarde dolara.

Odgovoran je što se u to vrijeme u Ameriku krijumčarilo 15 tona kokaina svaki dan

Samo na gumice kojima je vezivao novac je trošio 2.5oo dolara sedmično.

Jednom, kada mu je kćerka bila bolesna od neke viroze zapalio je vatru da bi je ugrijao sa 2 miliona dolara.

Policija u Kolumbiji mu nije mogla ništa. Toliko je bio moćan da je policija postigla dogovor sa njim i kada je bio uhapšen. Bio je smješten u zatvor koji je sam osmislio i izgradio i u njemu je radio sve što je želio. Bile su mu dozvoljene stalne posjete, često su mu dolazile i prostitutke, a unutar smještaja  u zatvoru je imao sve vrste igrališta, mjesto za roštilj. Takav je bio dogovor sa policijom Kolumbije, da bi popustio pritisak Amerike.

Ali ono najgore o Escobaru je da je bio spreman na sve, pa je tako jedne prilike naredio rušenje jednog putničkog aviona samo da bi likvidirao jednoga svjedoka protiv njega. U toj nesreći je poginulo više od 200 ljudi.

 

 

 

Comments are closed.