Nekada je živio od samo 190 eura mjesečno i nije imao za hljeba: Danas živi bahato i rasipa se novcem (FOTO)

Prošloga je vikenda Khabib Nurnagomedov u lakoj kategoriji UFC takmičenja postao šampion kada je pobijedio, do tada velikoga favorita Konora Mekgregora u četvrtoj rundi. Ovaj se spektakl desio u Las Vegasu, država Nevada, Amerika

Od same najave ovoga meča još prije nekoliko mjeseci oko njega se odvijao cijeli cirkus, a i sam meč je bio čitava cirkusarija, zbog opšte tučnjave i sa mnogo nesportskih i ružnih prizora.

Mnogi su ovaj meč nazivali mečom decenije, bilo je tu i velikog medijskog interesovanja, jer gdje je Konor tu je i novac, a to se veoma dobro zna.

Iako vrijedi sa pravu zvijer kada se nađe u kavezu Konor je, kako kažu njegovi bliski prijatelji, veoma brižan otac, koji je veoma posvećen svojoj supruzi i njihovom privatnom životu i braku.

Njihova ljubavna priča je jedna od onih koje vraćaju nadu da prava ljubav zaista postoji, a to je priča o velikoj vjeri, strpljenju, žrtvama, odricanjima i odlučnosti da ostaneš uz nekoga bez obzira na sve teškoće i prepreke koje život nosi sa sobom.

Konor i njegova supruga Di Devlin su više od deset godina zajedno i mada danas uživaju u velikom luksuzu, sa skupim kolima, velikim kućama, gomilom novca koje troše na odijevanje i slične stvari, ne tako davno su bili u situaciji da nisu imali novca za hljeb.

Ne tako davno njih dvoje su živjeli u jednom iznajmljenom stanu u Dablinu kojeg su plaćali 188 eura koje su dobivali od nadoknade zato jer nisu bili zaposleni, nešto kao socijalna pomoć. Konor nije imao posla, ali je svakodnevno trenirao i njegova Di je uvijek bila uz njega, bez obzira na sve. I sada se vide rezultati te njihove odluke, i mada je zadnji meč izgubio, Konor je i dalje heroj za mnoge Irce , kao i za mnoge ljude na svijetu.

Comments are closed.