Nekada je žarila i palila muzičkom scenom Srbije u devedesetim: Onda je iznenada otišla u Njemačku i rodila četvero djece- A danas bi je malo ko prepoznao (FOTO)

Devedesete godine, kada je muzička scena u pitanju, barem kada su vi naši balkanski prostori u pitanju je bila zaista interesantna.

Pa pored pop i rock muzike koja je već imala značajnu scenu na ovim prostorima, zaživjela je i turbo folk scena, koja na neki način i danas žari i pali na većini prostora bivše Jugoslavije, mada su devedesete ostale posebno prepoznatljive po dance sceni, koja je na neki način ostavila veliki trag u tome desetljeću, mada je sa krajem devedeseti i dance muzika nestala sa ovih prostora, a posebno kada su u pitanju Srbija i Hrvatska.

Pa kada je Srbija u pitanju, oni koji su se proslavili sa dance muzikom su svakako Knez, pa onda Dr. Iggy, zatim Funky G, Beat Street i nezaobilazni Đogani.

I u Hrvatskoj je dance muzika bila u tim godinama veoma popularna, a najpopularniji je bio bend E.T., mada su i neki, sada veoma poznati pjevači, kao što su Nina Badrić, Toni Cetinski, Sandi Cenov, dosta koketirali sa dance muzikom u to vrijeme.

Jedna od onih koja je žarila i palila devedesetih, i dobrano bila dijelom i dance scene Srbije je i pjevačica Branka Buljovčić, danas Cebalović, koja je poznatija pod svojim umjetničkim imenom Ella B, a u devedesetim godinama je važila za jednu od najatraktivnijih pjevačica .

Većina je pamti po njenim velikim hitovima kao što su Kamikaza, Ajklula ili Gori, a posljednji svoj album je izdala sada već davne 2005. godine.

Poslije toga albuma se odjednom povukla sa muzičke scene, a u međuvremenu se i zaljubila i udala za Ljubu Cebalovića, koji je nekada bio član grupe Beat Street. Njih dvoje danas žive i rade u Njemačkoj i imaju četvero djece.

 

 

Comments are closed.