Nekada je bila velika zvijezda devedesetih, da bi se iznenada povukla iz javnosti: Danas izgleda ovako, a poslije Nove godine sprema veliko iznenađenje za sve (FOTO)

Skoro da i ne postoji osoba na ovim prostorima, koja je devedesetih godina išla po zabavama i slušala muziku , a da nije čula za pjesmu ”Bumbar”. Nju je otpjevala, tada 15- godišnja Lina Božović, koja se danas preziva Marković, a svojevremeno je bila jedna od zvijezda devedesetih.

Lina je u svojoj karijeri objavila tri albuma, ali osim hita ”Bumbar” po kojem je najviše i prepoznaju, tu su i bile pjesme koje su također napravile zavidan uspjeh, kao što su na primjer, ”Slutim kraj”, ” Stope u pijesku”, ”24 bez šljema”. Pred sami kraj devedesetih prošloga vijeka se udala i rodila dvije kćerke u tome braku, a kasnije je krenula sa nekim privatnim poslovima i donijela odluku da zauvijek ostavi pjevanje i završi sa pjevačkom karijerom.

Prošlo je više od dvije decenije od njenoga zadnjeg javnog pojavljivanja, a Lina se baš i nije toliko promijenila, mada joj je danas 38 godina.

Međutim, kako se priča po estradnim krugovima, izgleda da je Lina , na nagovor nekih prijatelja i kolega odlučila da se još jednom okuša na estradnom nebu. Razlog za to je bio i njeni fanovi koji ne prestaju da je pitaju kada će neka nova njena pjesma da ugleda svjetlo dana, kao i da se njene stare pjesme još uvijek pjevaju i dosta često puštaju na raznim radio stanicama.

Lina ima namjeru da nove pjesme snimi do Nove godine, a sve će ih raditi u saradnji sa Kurvinim sinovima, kao i sa Antoniom Sanchezom.

Već početkom ove godine Lina je imala i svoj prvi nastup u jednom od beogradskih klubova, na zabavi koja je bila posvećena muzici devedesetih i tada je i shvatila da možda i ne bi bilo loše da pokuša još jednom sa svojom estradnom karijerom, s obzirom da je sam prijem publike na tome nastupu bio neočekivano dobar.

 

Comments are closed.