Ne može bez skandala: Predsjednica Hrvatske sa mužem prošetala crvenim tepihom, a onda je doživjela veliku diplomatsku bruku i sramotu

Izgleda da je postalo sasvim uobičajeno da gdje god da se pojavi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, bilo da neki događaj uveliča samo svojim prisustvom, ili da da neku izjavu ili izrekne svoje mišljenje, automatski se mora desiti i neki skandal u koji je i ona umiješana.

Dosta često ona i ne želi biti dio takvih dešavanja, ali veoma često, i to posebno u regiji i kada je u pitanju regionalna politika, svjesno ulazi u neke konflikte sa raznim političarima sa svojim nepromišljenim izjavama koje podižu dodatne tenzije u regiji u kojoj ima i previše i tenzija, a i napetosti. Predsjednica Hrvatske dosta često igra na kartu populizma, i često joj to polazi zarukom, ali često joj se i obije o glavu. Pa samim time koliko ljudi je u regiji vili i simpatiše, dublo više je onih koji imaju drugačije mišljenje o njoj.

Oglasi - Advertisement

Prije nekoliko dana je predsjednik Francuske Emmanuel Macrone organizirao svečanu večeru povodom stote godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata i na tu večeru su bile pozvane mnoge uvažene zvanice iz svijeta politike, a jedna od njih je svakako bila i predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Ali zbog jednog, recimo protokolarnog gafa, predsjednica Hrvatske je došla u centar pažnje, posebno na društvenim mrežama.

Prije ulaska na u muzej gdje se organizirala svečanost, predsjednica Hrvatske je prošetala crvenim tepihom sa svojim suprugom  Jakovom da bi i brojni fotoreporteri obilježili taj trenutak.

Ali ono što je privuklo pažnju je opis ispod fotografije, na stranici agencije Geti,na kojoj je pisalo da je predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na svečanost došla u pratnji svoje supruge.

Fotografija i opis iste su postale pravi hit na internetu, a sve ovo možda na najbolji način pokazuje i pravu važnost i vrijednost ovdašnjih političara iz regije u nekim svjetskim okvirima. Nismo mi toliko važni, koliko smo sebi umislili da jesmo.

 

 

Comments are closed.