Ne dozvolite da vam mravi u kući upropaste dan i zakomplikuju život: Pospite samo nekoliko kapi ovoga i vaš će problem biti riješen (VIDEO)

Vjerojatno svako od vas u svojim domovima i kućama je imao ili ima problema sa određenim insektima, gmizavcima i sličnim malim stvorenjima. Većina njih je veoma dosadna i teško ih se riješiti, pa se stoga mnoge domaćice dovijaju kako da se riješe tih malenih napasti koje znaju baš često da nam zakompliciraju život, posebno kada se pojave u kuhinji ili u kupatilu.

Posebna su priča mravi, koji se naravno nikada ne pojave jeda, po jedan, veći ih je uvijek tu gomila.

Oglasi - Advertisement

Za početak da bi se riješili mrava u svojoj kući bitno je da otkrijete odakle dolaze svi ti silni mravi. Pažljivo pogledajte i pratite kretanje te mravlje kolonije u vašoj kući i pokušajte da shvatite kojim se smjerom kreću i na kojem se mjestu vraćaju sa hranom ili sa plijenom. Kada uvidite mjesto odakle izlaze i u koje se vraćaju, onda je to vjerovatno njihov tabor, ili centralno mjesto.

Preporuka je da im se ostavi neki mamac, malo veći, ali koji se lako mrvi i rasipa, koji je natopljen otrovom, tako da ga mogu odnijeti i ostalima u svojoj koloniji.

Ako se odlučite samo na nasumično uništavanje ovih malih napasti, onda vjerojatno nećete napraviti nikakav posao jer će se oni uvijek vraćati, i u većem broju. Jednostavno, morate biti malo radikalniji u uništavanju i udariti tamo gdje najviše boli. Potrebno je da se par dana suzdržite od eventualnog čišćenja, da ne biste saprali trag otrova i mamca koji ih je doveo.

Za par dana ili za par sedmica trebalo bi da ste se jednom za svagda riješili ovih malih napasti. Tek kada uvidite da su se prestali pojavljivati, onda sve temeljito očistite i dezinficirajte sve površine koje su bile u dodiru sa otrovom i kuda su mravi prolazili.

Poslije svega toga trudite se da održavate higijenu domaćinstva, kako eventualne nove mravlje izviđače ne bi imalo šta privlačiti da se iznova pojave.

Međutim, ukoliko ih ne istrijebite ni na ovaj način onda vam savjetujemo da isprobate trikove iz kuhinje koje možete vidjeti u ovome videu:

Comments are closed.