Napustio nas je Božidar Bole Stošić, omiljeni lik iz mnogih popularnih serija (VIDEO)

Poznati i popularni glumac Božidra Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u svojoj 82. godini i to poslije duge i teške bolesti.

Svoju karijeru koja je bila zaista velika je zabočeo kao Bole iz bureta u popularnoj dječjoj emisiji ”Hiljadu zašto”, a njegova posljednja uloga je bila u mjuziklu ”Fantom iz opere”, koju je igrao u svoma matičnom pozorištu na Terazijama.

U svome posljednjem intervjuu kojeg je dao novinarima Bole je otkrio da mu je ostao veliki žal što nije igrao u seriji Bolji život, mada ga je scenarista Siniša Pavić htio u seriji. Međutim, tada je Bole bio u zavadi sa velikim glumcem Miodragom Petrovićem Čkaljom koji je imao spisak od osam glumaca sa kojima ne želi da radi, a Boletovo ime je bilo jedno od tih osam. A pošto je u seriji Bole trebao da ima mnogo zajedničkih scena sa Čkaljom, produkcija je odlučila da im je više potreban Čkalja nego Stošić, jer i sam Stošić nije htio da se nađe u situaciji da se pojavi na snimanju, a da onda Čkalja napravi scenu i izbaci ga sa snimanja.

Njihova svađa je nastala na savjetu u Beogradskom dramskom pozorištu, a Bole je novinarima rekao da je on uvijek i volio i cijenio Čkalju, ali da je Čkalja bio jedan veoma nesretan čovjek koji nije znao kako da se nosi sa svojom popularnošću.

Interesantna činjenica iz Boletovog života je i ta da je u jednome periodu njegovoga života njegova djevojka bila poznata glumica Jelisaveta Seka Sabljić, i to u periodu kada su oboje igrali u pozorištu Boško Buha.

 

 

Comments are closed.